search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:31
MENU CLOSE

To New Horizons της NASA έφτασε στο πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα (Video)

01.01.2019 17:18
To New Horizons της NASA έφτασε στο πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα (Video) - Media

 

Το εξερευνητικό σκάφος New Horizons της NASA επιβίωσε από το πέρασμά του από τον Ultima Thule, που είναι το πιο μακρινό αντικείμενο που έχει εξερευνηθεί ποτέ στο ηλιακό σύστημα.

Επιστήμονας της NASA δήλωσε ότι το New Horizons βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά το πέρασμά του από τον παγωμένο διαστημικό βράχο. Μάλιστα, αναμένεται συνέντευξη τύπου στη NASA που θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι το Ultima Thule είναι ένα παγωμένο απομεινάρι από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος και βρίσκεται σε απόσταση 6,5 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη, πέρα από το ηλιακό σύστημα, στην περιοχή Ζώνη Kuiper.

Έτσι, οι επιστήμονες αναμένουν ότι θα σταλούν φωτογραφίες και άλλα στοιχεία τους επόμενους μήνες κι αυτό θεωρείται ότι θα επιτρέψει στους ερευνητές να καταλάβουν καλύτερα πώς σχηματίστηκε το ηλιακό σύστημα.

Το σημαντικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στις 7.33 (ώρα Ελλάδος), όταν το εξερευνητικό σκάφος έστρεψε τις κάμερές του στο Ultima Thule (Έσχατη Θούλη).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21