search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53
MENU CLOSE

Η Αγκυρα στέλνει το Μπαρμπαρός στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

03.01.2019 10:09
Η Αγκυρα στέλνει το Μπαρμπαρός στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Media

 

Η Τουρκία στέλνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός για σεισμογραφικές έρευνες.

Σε συνέχεια των υψηλών τόνων που χρησιμοποίησε η Αγκυρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεσιμογραφικών ερευνών από το Μπαρμπαρός και τα συνοδευτικά M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επικαλύπτει τμήμα της κυπριακή ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει αναγγείλει για σήμερα και τη διεξαγωγή «διμερούς άσκησης με συμμετοχή τουρκικών και συμμαχικών ναυτικών μονάδων σε περιοχή νότια του Καστελόριζου», όπου η ευθύνη για έκδοση ΝΑVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Τονίζεται δε ότι οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει στρατιωτικά γυμνάσια στα νότια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του με αφορμή το νέο έτος, ανέφερε ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματά της στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53