search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη – «Ετοιμαζόταν να διαφύγει» λένε πηγές του Εφετείου

03.01.2019 10:53
Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη - «Ετοιμαζόταν να διαφύγει» λένε πηγές του Εφετείου - Media

 

Μηδενικά ήταν τα ευρήματα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη μετά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών που μετέβησαν στην οικία του κατηγορούμενου για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis βρεθηκε ενώπιον ενός «άδειου σπιτιού».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ήταν σχεδόν αναμενόμενη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ πηγές από το Εφετείο τονίζουν πως η «άδεια οικία» επιβεβαιώνει τις αρμόδιες αρχές ότι «ο καθηγητής ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό».

Ο ίδιος πάντως ο κ. Μανιαδάκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία σε συνέντευξη στο «protothema» ισχυρίστηκε ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, (27 και 28 Δεκεμβρίου), εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39