search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:13
MENU CLOSE

Με άρωμα παρακράτους η νέα χρονιά!

03.01.2019 12:12
Με άρωμα παρακράτους η νέα χρονιά! - Media

 

Η χρονιά έκλεισε με τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει σε μουσαμά ένα έργο του μέλλοντος και άνοιξε με το να ιδρύει ένα άλλο του παρελθόντος. Όλα πλέον μοιάζουν με μια σκοτεινή δυστοπική ταινία που κινείται σε ένα κλίμα βίαιου παραλογισμού μιας ζωής δίχως πραγματικότητα. Εκδοτήρια ζωγραφισμένα, μετρό δίχως συρμούς και ράγες υποβάλλουν στους πολίτες τον ολοκληρωτισμό του παραλόγου.

Από την άλλη, προστατευόμενοι μάρτυρες που καταγγέλλουν ευθέως ένα στυγνό καθεστώς πιέσεων, ωμών εκβιασμών και τρομοκρατίας για να ομολογήσουν ανύπαρκτα εγκλήματα, να κατηγορήσουν πολιτικούς αντιπάλους, να στήσουν σκευωρίες, δεν προξενούν πια καμιάν εντύπωση, καμιά διαμαρτυρία, καμιάν αντίδραση από τους θεσμούς. Στήνουν ανύπαρκτα σκάνδαλα, σκευωρίες, μάρτυρες, με την άνεση που στήνουν τα παιδιά πυργάκια στην άμμο, δημιουργούν ένα κλίμα παρακμής και διάλυσης στην κοινωνία προκειμένου να καλύψουν την βαθειά τους αποτυχία, τα σκοτεινά σχέδιά τους, την αβυσσαλέα τους δίψα για εξουσία.

Ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, κος Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε αν γνωρίζω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι – δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». «Μού ζητήθηκε», συνέχισε, «υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο». «Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή, την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα»…  

Ακολουθεί πρωτοφανής επίθεση κατά της δικαιοσύνης και των λειτουργών της με αγοραία σύνταξη και χυδαίο ύφος από τον συνήθη ύποπτο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος, αναφερόμενος ονομαστικά σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων δικογραφιών.  Ακολούθως, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και στοχοποίηση προσώπων μετά από αυτήν του την ανάρτηση στο Facebook.

Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης τού μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα, πραγματοποιείται με εισαγγελική εντολή σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις καταγγελίες του,  έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη…  

Ταυτόχρονα, έχουμε την απίθανη και σιβυλλικού …χιούμορ, ανάρτηση του κ Κυρίτση, εμπνευσμένου στοχαστή της Αριστεράς, που γράφει: «Έτος εξελίξεων το 2019. Εν πρώτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Μην το γελάτε, και τον Απρίλιο του 1967 ήταν να γίνουν εκλογές και τελικά έγιναν τον Νοέμβριο του 1974»… (Άραγε τι θέλει να πει ο …στοχαστής;)

Παραβλέποντας τις πιο επώδυνες εξελίξεις που αφορούν στα εθνικά μας θέματα, θυμίζω πως είμαστε μια χώρα που έχει τον Πάνο Καμμένο υπουργό Εθνικής Άμυνας σχεδόν μια τετραετία. Καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που στοιχημάτιζαν ότι οι Αριστεροί δεν παραδίδουν τόσο δημοκρατικά την εξουσία (όπως κι αν την έχουν καταλάβει), τα πρώτα μηνύματα του νέου έτους μόνο αισιόδοξους δεν μας καθιστούν.

ΥΓ.  Βέβαια υπάρχει η ανθρώπινη και αισιόδοξη πλευρά της …πραγματικής πραγματικότητας, αφού ο αγωνιστής κρατούμενος Κουφοντίνας πέρασε από τα μέρη τα παλιά στο κέντρο της Αθήνας για να θυμηθεί τους αγώνες του!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:12