search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:31
MENU CLOSE

«Χρησμός» Tagesspiegel: Μέρκελ τέλος τον Μάρτιο;

03.01.2019 15:28
Έκλεισε το facebook η Μέρκελ - Το «αντίο» και η πρόσκληση στους followers της - Media

 

Το σενάριο της αποχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ επαναφέρει με δραματικό τρόπο η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σε ρεπορτάζ του για το μέλλον της κυβέρνησης του Βερολίνου μετά την αλλαγή ηγεσίας στο CDU και τις αναμενόμενες αλλαγές στο «αδελφό» CSU της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «κλίμα, ντίζελ, μετανάστευση -οι προκλήσεις τον κυβερνητικό συνασπισμό παραμένουν αμετάβλητες. Αμετάβλητα μεγάλες», προσθέτοντας ότι «το υπουργικό συμβούλιο της Μέρκελ πρέπει να επιλύσει τα αντικειμενικά προβλήματα -ή κάτι πρέπει να αλλάξει στο υπουργικό συμβούλιο».

Υπενθυμίζει, δε, ότι ήδη το CDU έχει νέο αρχηγό, την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, αλλά και έναν ακόμα δελφίνο, τον Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος απολαμβάνει της υποστήριξης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θέλει τον εκλεκτό του να διεκδικεί ακόμα και την καγκελαρία, παρά την καθαρή του ήττα στις εσωκομματικές εκλογές.

Πώς μπορούν να λυθούν όλοι αυτοί οι γρίφοι; Σύμφωνα με την Tagesspiegel, o τρόπος είναι απλός: η Μέρκελ αποχωρεί τον Μάρτιο, παραδίδει την καγκελαρία στην Καρενμπάουερ, ο Μερτς μπαίνει στο υπουργικό συμβούλιο, και το κόμμα φρεσκαρισμένο πηγαίνει δυναμικά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αλλά και στις τοπικές εκλογές στη «δύσκολη» ανατολική Γερμανία το φθινόπωρο.

Το ερώτημα είναι αν η ίδια η Μέρκελ είναι έτοιμη να παραδόσει τα ηνία στην εκλεκτή της Καρενμπάουερ, αν και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.

Πληροφορίες: Tagesspiegel

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:27