search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Στο κρατικό Αρχείο Κύπρου ο φάκελος της υπόθεσης του «HELIOS»

04.01.2019 07:06
Βίντεο - ντοκουμέντο: «Έσπασε» η φωνή του πιλότου - «Πρόσκρουση!» - Στο φως τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης της Helios - Media

 

Πρόσβαση στον Αστυνομικό φάκελο της αεροπορικής τραγωδίας της Ήλιος θα έχουν οι πολίτες καθώς θα παραδοθεί σύντομα στο Κρατικό Αρχείο, με τις διαδικασίες ώστε το υλικό να παραδοθεί σε συγκεκριμένη μορφή, βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Πρόκειται για ένα ογκωδέστατο υλικό το οποίο παρουσιάστηκε το 2009 ενώπιον του Δικαστηρίου και το οποίο αποτελείται από περίπου 50 κιβώτια στα οποία υπάρχουν 4.500 χιλιάδες τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και ένας μεγάλος αριθμός ψηφιακών δίσκων ή DVDs που περιέχουν φωτογραφίες ή βίντεο τόσο των θυμάτων όσο και της σκηνής του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, στο φάκελο υπάρχει οπτικό υλικό και καταθέσεις στο οποίο δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες λόγω του περιεχομένου. Το εν λόγω υλικό αφορά κυρίως φωτογραφίες από τις νεκροτομές των θυμάτων και εκθέσεις ιατροδικαστών.
 
Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη επιθεωρηθεί από λειτουργούς του Κρατικού Αρχείου και έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις για τον τρόπο αρχειοθέτησής τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24