search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Τη διάσπαση του ατόμου επιχειρούν στο Ποτάμι: Τρεις γραμμές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

04.01.2019 10:31
Τη διάσπαση του ατόμου επιχειρούν στο Ποτάμι: Τρεις γραμμές για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο Ποτάμι εν όψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού οι διαφορετικές απόψεις και ομάδες βρίσκονται στην κυριολεξία στα μαχαίρια.

Δύσκολα θα εμφανιστεί ενωμένη, η ούτως η άλλως μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού την επομένη της ψηφοφορίας, με τις φυγόκεντρες τάσεις προς τα άλλα κόμματα – πόσο μάλλον που τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις δεν είναι ευοίωνα.

Ηδη το Ποτάμι βρίσκεται τριχοτομημένο: Ο ένας – ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης – έχει τοποθετηθεί αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας, ενώ οι φήμες τον θέλουν να βρίσκεται με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο ίδιος το διαψεύδει

Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμοιράς έχουν δηλώσει ευθέως ότι θα καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Και οι δυο αναμένεται να είναι υποψήφιοι με την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Ηδη άλλωστε ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του.

Η τρίτη ομάδα αποτελείται από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον Σπύρο Λυκούδη και τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Μαυρωτά. Και οι τρεις δηλώνουν ότι βλέπουν θετικά την Συμφωνία των Πρεσπών, διατηρούν όμως επιφυλάξεις.

Πρώτη επιφύλαξη είναι η ερμηνεία που δίνουν στην συμφωνία οι Σκοπιανοί καθώς οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας για παράδειγμα, προκάλεσαν αντιδράσεις και δεύτερες σκέψεις στους βουλευτές και στον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε μετά τις δηλώσεις Ζάεφ ο Γιώργος Αμυράς: «Σίγουρα θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα το θέσω και εγώ μετά τις δηλώσεις Ζάεφ που έθεσε θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Ενώ την ίδια στιγμή οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν πυροδότησαν πλήθος σεναρίων για προσέγγιση του Ποταμιού με την Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι όμως μόνο οι δηλώσεις των σκοπιανών που προβληματίζουν τους βουλευτές του Ποταμιού που βλέπουν θετικά την Συμφωνία. Είναι και η χρήση που θα κάνει της θετικής τους ψήφου, η κυβέρνηση.

Οπως διευκρινίζουν, σε περίπτωση που η κυβέρνηση θελήσει να μετρήσει την πιθανότατα θετική τους ψήφο στην συμφωνία, σαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τότε θα καταψηφίσουν…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12