search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34
MENU CLOSE

Η πάνω και κάτω πλατεία ξανά σε κοινούς αγώνες

04.01.2019 10:40
Η πάνω και κάτω πλατεία ξανά σε κοινούς αγώνες - Media

 

Ο ήρωας -σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού- κουκουλοφόρος προστατευμένος μάρτυρας της κυβέρνησης των απίθανων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατέληξε κατηγορούμενος και διωκόμενος. Ωστόσο, αποδείχτηκε  όταν έπεσε η κουκούλα ότι κακώς και κατά παράβαση του νόμου προτάθηκε και έγινε δεκτός ως προστατευόμενος μάρτυρας, καθώς  ενεπλέκετο ήδη στην υπόθεση, πράγμα που τώρα ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση. Αφού με διάφορες έκνομες και ετεροχρονισμένες ενέργειες, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, τον «νομιμοποίησαν», τώρα τον διώκουν ως ύποπτο φυγής.

Η ιστορία έχει πολλές παραμέτρους οι οποίες πλέον αποκαλύφθηκαν, με σημαντικότερη αυτή που ο ίδιος «ήρωας-μάρτυρας»  αποκάλυψε δημόσια:  ότι υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών πιεζόταν αφόρητα να ενοχοποιήσει δίχως κανένα στοιχείο και να εμπλέξει τρία πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό, που θυμίζει μεθόδους μαφίας και όχι κυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό να θυμίσω σε όσους διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου ότι κι ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ομολογήσει στο βιβλίο του ότι προσεγγίστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του προκειμένου να τους δώσει στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του ενοχλητικού Ευάγγελου Βενιζέλου. Δηλαδή, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με άλλους πρωταγωνιστές και με σταθερό το μοτίβο της πολιτικής τυχοδιωκτικής μεθοδολογίας των εκβιασμών με άρωμα της τρομερής προ-μπολσεβίκικης Οχράνα…  

Από την άλλη, έχουμε τις δηλώσεις Πολάκη που δεν έχουν προηγούμενο στα χρονικά ευρωπαϊκής χώρας: υπουργός κυβέρνησης να στοχοποιεί, να εκθέτει και να λοιδορεί δικαστικούς λειτουργούς ονομαστικά.

Το τρίτο και χαριτωμένο είναι αυτό που πέρασε ξυστά. Το πώς δουλεύει συστηματικά και παράπλευρα το παραδικαστικό κύκλωμα:

Η κυρία Θάνου που επιλέχτηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός πρώτα κι έπειτα ως αμισθί ευγενική εθελόντρια νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού (πιθανόν να την χρειαστεί στο μέλλον…), μεταπήδησε για να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αυτή τη φορά με μισθό, για την καταπολέμηση της ανεργίας. Δεν θα επεκταθώ σε εύλογους συνειρμούς.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η κυρία Θάνου ψηφίστηκε και από την ναζιστική αντισυστημική (κι αυτή) Χρυσή Αυγή. Αυτό πέρασε στα μουγκά μέχρι που ένας υπερπατριώτης  σύντροφος αρθογράφος της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής “Εμπρός”, ο Λευτέρης Πανούσης, δεν μπόρεσε να  συγκρατήσει την λεβέντικη πατριωτική του …αγανάκτηση που «η Χρυσή Αυγή αποδέχεται τους μηχανισμούς του νεοφιλελεύθερου, κυνο-βουλευτικού συμμοριτισμού». Ο ίδιος αρθογράφος, ωστόσο, σπεύδει να εξηγήσει τους λόγους μιας ακόμα συμπόρευσης της εγκληματικής οργάνωσης των Ναζί της Χρυσής Αυγής με τους φίλους τους της πάνω πλατείας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και να  ερμηνεύσει έναν ακόμα ιστορικό συμβιβασμό: «όλοι μας ξέρουμε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι κατηγορούμενη για σοβαρότατο “αδίκημα”, που σηκώνει μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση [εγκληματική οργάνωση]… Αν εσάς σας είχαν τυλίξει στο σιδηρό πλέγμα μιας τέτοιας κατηγορίας… τι θα κάνατε;»

Για την ιστορία, στις 19/12/2018 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Αϊβατίδης ανακοίνωσε ότι το ναζιστικό κόμμα, που σημειώτεον τελεί υπό κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, θα υπερψηφίσει την Βασιλική Θάνου ως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπερ και εγένετο μιας και οι καλές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους!

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34