search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:07
MENU CLOSE

Χάκαραν τη Μέρκελ – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα Γερμανών πολιτικών

04.01.2019 12:11
Γιατί η Μέρκελ κλείνει το Facebook της - Media

 

Χάκερ επιτέθηκαν μαζικά σε Γερμανούς πολιτικούς και διάσημα πρόσωπα της Γερμανίας, διαρρέοντας προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητα έγγραφα. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Χάκερ δημοσιοποίησαν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις των πολιτικών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB. Ακόμη, διέρρευσαν ηλεκτρονικά μηνύματα και στοιχεία τραπεζικών καρτών πολιτικών, καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων.

Στο στόχαστρο των χάκερ βρέθηκαν όλα τα κόμματα της γερμανικής Βουλής, εκτός του AfD.

Tο γερμανικό ΜΜΕ «Tagesschau» επισήμανε σε δημοσίευμά του ότι οι δράστες δημοσιοποίησαν ό,τι κατάφεραν να υποκλέψουν. Ορισμένα έγγραφα είναι αρκετών ετών.

Οι διαρροές πραγματοποιήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα στο Twitter, ωστόσο έγιναν πρόσφατα γνωστές. Σύμφωνα με τη Bild, από την επίθεση επηρεάζεται και ο πρόεδρος της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05