search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:51
MENU CLOSE

Έρχονται αλλαγές στην Airbnb – Γιατί μπαίνουν τα ακίνητα στο στόχαστρο

04.01.2019 14:10
Η Airbnb περνά στην αντεπίθεση: Ραντεβού στα δικαστήρια  - Media

 

Ελέγχους σε περισσότερους από 100.000 φορολογουμένους θα περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2019.

στόχος είναι να ελεγχθούν τουλάχιστον 3.000 υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, περίπου 1.000 ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω από 8.000 έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών.

Η φορολογική διοίκηση αναμένεται να αποκτήσει ειδικό λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούν οι πορτογαλικές φορολογικές Αρχές και το οποίο βοηθά στον εντοπισμό των ιδιοκτητών.

Το λογισμικό αυτό έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει την πραγματική διεύθυνση του ενοικιαζόμενου ακινήτου, καθώς και το εάν ο ιδιοκτήτης προσφέρει και πρόσθετες υπηρεσίες που φορολογούνται µε αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ (αλλαγή κλινοσκεπασμάτων, καθαριότητα, παροχή πρωινού, κ.α..).

Μάλιστα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα προσποιούνται και τους πελάτες σε ορισμένες περιπτώσεις ώστε να εντοπίσουν όσους κρύβουν από την εφορία τα ακίνητα που εκμισθώνουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:51