search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Τι φέρνει το 2019 στο τηλεοπτικό τοπίο

04.01.2019 17:26
Τι φέρνει το 2019 στο τηλεοπτικό τοπίο - Media

 

Πολλές και σημαντικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο χώρο των ελληνικών media μετά την έλευση του νέου έτους. Η σημαντικότερη βέβαια έχει να κάνει με το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό από το ΕΣΡ, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες. Η ανεξάρτητη αρχή θα προκηρύξει τις άδειες που δεν είχαν διεκδικηθεί κατά την πρώτη διαδικασία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής επιχειρηματίας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια από τις δύο άδειες.

Μέσα στον Οκτώβριο κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο ΕΣΡ προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει μια άδεια. Θυμίζουμε ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει την Alter Ego Media κατέχοντας μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» που είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφόσον οι διεκδικητές είναι περισσότεροι από δύο τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στο 2019 αναμένεται και η πρεμιέρα του ΣΚΑΪ 24. Το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του ομίλου ΣΚΑΪ έρχεται για να επωφεληθεί από τη συγκυρία της προεκλογικής περιόδου. Το κανάλι θα μεταδίδει αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα με κάποιες πινελιές από ταινίες.

Ο σταθμός θα εκπέμπει από περιφερειακό κανάλι της Αττικής. Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Νίκος Στραβελάκης ενώ οι Νίκος Ευαγγελάτος και Δημήτρης Καμπουράκης θα έχουν δική τους εκπομπή. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη.

Μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2019 αναμένεται η απόφαση για την εξαγορά του ALPHA.

Θυμίζουμε ότι η Sheila Enterprises, θυγατρική της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη απέκτησε το 51% του καναλιού της Κάντζας, στην κίνηση που αναμένεται να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο όμως του ξέρουμε. Αρχικά το ΕΣΡ και στη συνέχεια η επιτροπή ανταγωνισμού θα ελέγξει αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την εξαγορά του καναλιού.

Μέσα στο 2019 αναμένεται και η απόφαση για την ειδική εκκαθάριση του Mega. Η δίκη έγινε στις 30 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του καναλιού η απόφαση έπρεπε να είχε βρει ήδη από τις 30 Νοεμβρίου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια η απόφαση για την ταινιοθήκη του καναλιού. Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού είτε θα πλειστηριαστεί, είτε θα ενοικιαστεί. Όποια κι αν είναι η απόφαση πάντως το μόνο σίγουρο ότι όλοι οι καναλάρχες θα επιχειρήσουν να την «χτυπήσουν» προκειμένου να αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Πηγή: dailymedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46