search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:55
MENU CLOSE

«Καψόνι» ντι Μάιο σε μετανάστες: «Θα δεχτούμε μερικούς αλλά θα αποβιβαστείτε στη Μάλτα»

04.01.2019 19:01
Ιταλία: «Αντίο» στον κυβερνητικό συνασπισμό από τον Λουίτζι Ντι Μάιο - Media

 

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στους σαράντα εννέα μετανάστες οι οποίοι, εδώ και δυο εβδομάδες, βρίσκονται στα δυο σκάφη των μη κυβερνητικών οργανώσεων Sea Watch και Sea Eye, στην κεντρική Μεσόγειο.

«Η Μάλτα ας επιτρέψει άμεσα στα ανήλικα και στις γυναίκες να αποβιβαστούν και ας τους στείλει στην Ιταλία, θα τους υποδεχθούμε», τόνισε ο ιταλός υπουργός, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία είναι και πάλι έτοιμη να δώσει ένα μάθημα ανθρωπιάς σε όλη την Ευρώπη». «Όταν τα ανήλικα και οι γυναίκες θα έχουν αποβιβαστεί, θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ένωσης, και θα τους αναγκάσουμε να σεβαστούν τις ποσοστώσεις που προβλέπονται για κάθε κράτος», ολοκλήρωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόκειται για αλλαγή στάσης της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία, μέχρι τώρα, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι επέμενε ότι η χώρα δεν επρόκειτο να υποδεχθεί κανέναν από τους μετανάστες που βρίσκονται στα σκάφη των ΜΚΟ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:54