search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Σοκ στην Ισπανία με τη νέα «Αγέλη» – 4 νεαροί κατηγορούνται ότι βίασαν κοπέλα την Πρωτοχρονιά

06.01.2019 14:31
Πιάστηκε στην Ισπανία ο «ράπερ-φονιάς του ISIS» (Photo) - Media

 

Τέσσερις πολίτες Ισημερινού, που θεωρούνται ύποπτοι για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε μία νεαρή την Πρωτοχρονιά, συνελήφθησαν στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η Πολιτοφυλακή της χώρας, η οποία συνέκρινε την υπόθεση με την περιβόητη πράξη της ομάδος νεαρών βιαστών της «Λα Μανάδα» (Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την 1η Ιανουαρίου κι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την κράτησή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής του Αλικάντε (νοτιοανατολικά).

Μία 19χρονη είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της, τονίζει στην ανακοίνωσή του το αστυνομικό αυτό Σώμα.

Ένας από τους υπόπτους της επίθεσης, ένας 22χρονος και γνωστός από το παρελθόν στις αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων , είχε κακοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο άλλη μία γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, προσθέτει η Πολιτοφυλακή.

Οι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν περάσει το βράδυ με το φερόμενο ως θύμα τους, ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά σε άλλες περιστάσεις και άλλες δύο γυναίκες, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, χωρίς να παρατίθενται όμως άλλες λεπτομέρειες.

Ο θεωρούμενοι ως δράστες φέρεται επίσης να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ισπανικό Τύπο, ο οποίος συγκρίνει την υπόθεση αυτή με εκείνην της «Αγέλης» (La Manada), όπου πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα ενός κτηρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα (βόρεια) και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, αυτοεπαιρόμενοι για τον ‘άθλο’ τους.

Καίτοι καταδικάσθηκαν οι πέντε δράστες, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη—κι έβγαλε χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Ισπανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της ‘Πατριαρχίας’—διότι δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο και στο σκεπτικό της το αδίκημα του βιασμού.

Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα στο σημείο αυτό, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:25