search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Ιράν – 75 τραυματίες

07.01.2019 06:55
Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Ιράν - 75 τραυματίες - Media

 

Σεισμική δόνηση έπληξε χθες Κυριακή τμήμα του δυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 75 άνθρωποι, οι περισσότεροι πάντως ελαφρά, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης ιατρικής βοήθειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός της Κυριακής είχε μέγεθος 5,5 βαθμών. Αρχικά, το USGS είχε εκτιμήσει πως η ισχύς της δόνησης ήταν 5,9 βαθμοί.

Σύμφωνα τον Κουλιβάντ, πλην ενός όλοι οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν μετά τον σεισμό στην Γκιλάν Γαρμπ, στην επαρχία Κερμανσάχ.

Τον Νοέμβριο, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών είχε πλήξει το δυτικό Ιράν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι ελαφρά.

Το Ιράν πλήττεται μάλλον συχνά από ισχυρούς, ενίοτε εξαιρετικά καταστροφικούς, σεισμούς.

Το 2003, σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών στη νοτιοανατολική επαρχία Κερμάν στοίχισε τη ζωή σε 33.000 ανθρώπους και ισοπέδωσε την πόλη Μπαμ και την ακρόπολή της, ανακηρυγμένη μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03