search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:16
MENU CLOSE

Ιταλία: Δήμαρχοι εναντίον Σαλβίνι για το μεταναστευτικό

07.01.2019 07:05
Ιταλία: Δήμαρχοι εναντίον Σαλβίνι για το μεταναστευτικό - Media

 

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι μπορεί να επιδεικνύει με ένα νέο νόμο τη μέγιστη σκληρότητα κατά των προσφύγων, αλλά την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων αγωνίζονται εναντίον του.

Η αυθόρμητη αντίσταση στην Ιταλία κατά του υπουργού Εσωτερικών και της σκληρής γραμμής του για την πολιτική μετανάστευσης αυξάνεται.

Δεκάδες δήμαρχοι και τοπικοί πολιτικοί εξεγείρονται αυτές τις μέρες σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο νέο νόμο για την εσωτερική ασφάλεια, που ονομάζεται νόμος Σαλβίνι.

Το αποκαλούν «απάνθρωπο» και «αντισυνταγματικό».

Η άρνηση του Σαλβίνι να δεχτεί στην Ιταλία 49 μετανάστες σε δύο πλοία γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μεσόγειο ,πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις.

Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο που στην προσευχή του για τα Θεοφάνεια στην Ρώμη ζήτησε να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια, οι δήμαρχοι της Νάπολης, Luigi de Magistris και του Παλέρμο στη Σικελία, Leoluca Orlando, συμφώνησαν να αποδεχθούν τους πρόσφυγες.

Υπό τη συμβολική σημαία του Παλέρμο, το σκάφος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mediterranea, προμηθεύει δυο πλοία των ΜΚΟ με τους 49 πρόσφυγες με νερό, τρόφιμα και φάρμακα. «Αλλά οι δήμαρχοι δεν έχουν τη δύναμη να ανοίξουν τα λιμάνια», δήλωσε ο Ορλάντο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Ορλάντο είχε ξεκινήσει την εξέγερση των δημάρχων εναντίον του Σαλβίνι λίγο μετά το νέο έτος.

Ο Ορλάντο διέταξε τους υπαλλήλους του να παρακούσουν τους νέους κανόνες της μεταναστευτικής πολιτικής και να συνεχίσουν σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμου, προχωρώντας σε μια πράξη πολιτική ανυπακοή.

Ο νόμος Σαλβίνι παραβιάζει «το ιταλικό σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα », λέει. Δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία έχουν συνταχθεί με τον συνάδελφό τους Ορλάντο, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όπως η Νάπολη, το Μιλάνο και η Φλωρεντία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12