search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Βρυσάκι: Δρώμενα Ιανουαρίου 2019

07.01.2019 12:50
Βρυσάκι: Δρώμενα Ιανουαρίου 2019 - Media
 

Πάντα να ξαναρχίζεις.” Paul Valery

Η ομάδα του Βρυσακίου σας εύχεται καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!

Ιανουάριος στο Βρυσάκι..

Εγγραφές | Β’ κύκλος Αλληλεγγύης
 
Β’ κύκλος μαθημάτων της επιτυχημένης κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» ξεκινάει από το νέο έτος. Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα προσφερόμενων μαθημάτων!
 
Εγγραφές: Από 7 έως 11 Ιανουαρίου 2019. Δευτ.-Παρ.: 12.00-17.00. *Απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων. Λόγω περιορισμένων θέσεων τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.
 
Κόστος: 15 ευρώ/ κύκλο
 
Διάρκεια κύκλου: Από 14 Ιανουαρίου έως 22 Μαρτίου 2019
 
Πληροφορίες: 210 3210179
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
 
Μαθήματα | Β’ κύκλος Αλληλεγγύης
 
Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων που φιλοξενεί η «Αλληλεγγύη». Για 7η συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» επιστρέφει στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης που συνεχίζει να αποτελεί ζωντανή κοινότητα και κυψέλη γνώσης.
 
Το πρόγραμμα, ως γνήσιο τέκνο της ανάγκης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 βασισμένο σε μια ιδέα: τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, με την εθελοντική προσφορά μαθημάτων, ανοιχτά προς το κοινό. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά.
 
Τα μαθήματα αποκτούν εργαστηριακή μορφή με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Στο τέλος της περιόδου του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές κάθε τμήματος επιχειρούν να παρουσιάσουν στην κοινότητα ένα δείγμα από τη δουλειά και όσα κατέκτησαν από κοινού καθ’όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.
 
Διάρκεια B’ κύκλου: 14 Ιανουαρίου έως 22 Μαρτίου 2019
 
Εγγραφές: Από 7 έως 11 Ιανουαρίου, 12.00-17.00 (Απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων. Μετά τη λήξη της παραπάνω περιόδου δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση εγγραφών)
 
Πληροφορίες: 210 3210179
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
 
Σεμινάριο Ρητορικής
 
Τα σεμινάρια ρητορικής απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να μεγαλώσουν, να καλλύνουν και να παράξουν λόγο άρτια δομημένο ώστε να είναι σε θέση να τον εκτεθούν είτε γραπτά είτε προφορικά μπροστά σε ένα ακροατήριο.
 
Στις πρώτες συναντήσεις οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της ρητορικής και μέσα από ασκήσεις καταιγισμού ιδεών και γνωριμίας θα μάθουν να αυτοπαρουσιάζονται.
 
Σε επόμενο στάδιο θα γνωρίσουν τα ρητορικά αγωνίσματα μαθαίνοντας πως να συνθέτουν μια πειστική ομιλία, πως να κάνουν εκφραστική ανάγνωση για να μπορούν στη συνέχεια να σταθούν σε έναν αγώνα επιχειρηματολογίας ή αλλιώς debate.
 
Ανάμεσα στις δεξιότητες που θα αποκτήσουν είναι η ικανότητα να κάνουν κτήμα τους τη δομή και τη συνοχή του λόγου τους αυτοσχεδιάζοντας πάνω στη σκηνή, γράφοντας και απομνημονεύοντας λόγους. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους μπροστά σε οποιοδήποτε ακροατήριο.
 
Ταχύρρυθμος κύκλος διάρκειας 4 μηνών
 
Κόστος: 40€/ μήνα
 
Κάθε Κυριακή 15.00-16.30
 
Έναρξη: Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στις 15.00
 
Δηλώσεις συμμετοχών έως την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019
 
Πληροφορίες- Δήλωση συμμετοχής: 210 3210179
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
 
Θέατρο | “Glauce in Progress”
 
Work in progress σε κείμενο της Σοφίας Ζήση.
 
“Ποιός τα χέζει τα παιδιά; Για την Γλαύκη λέω. Γιατί να πεθάνει έτσι ξεφτιλισμένη; Τι έκανε δηλαδή; Πήρε τον άνδρα που ήθελε.”
 
“Γλαύκη” του έργου αναρωτιέται. Μιλάει για πρώτη φορά. Μια σχέση μυθική. Μια σχέση καθημερινή; Κάποια Γλαύκη και κάποιος Ιάσονας συνομιλούν με τις εκδοχές τους μέσα από διαφορετικές διαστάσεις, πότε live, πότε σε video, πότε ο ένας εδώ, πότε ο άλλος εκεί.
 
H εικονική πραγματικότητα είναι μέρος της ζωής μας άρα και των σχέσεων. Τα εμπόδια στον έρωτα παραμένουν όμως ίδια; Επηρεάζουν οι συνθήκες και τα λάθη; Ποιές είναι οι ευθύνες των ηρώων; Πού είναι το τρίτο πρόσωπο; Είναι έρωτας ή παιχνίδι; Η Μήδεια τι θα έλεγε αν είχε ακούσει την Γλαύκη; Η Μήδεια δε λέει τίποτα σε αυτό το έργο. Είναι το πρόσωπο στο δίπλα δωμάτιο.
 
παράσταση επιχειρεί να συνδυάσει το λόγο, στοιχεία του μύθου, το θέατρο, το βίντεο και τη μουσική σε μια συνομιλία μεταξύ τους απ’ όπου προκύπτει ένας κόσμος αλλόκοτος και μάταιος όσο κι ένα ερωτικό πάθος.
 
Ταυτότητα παράστασης
 
Κείμενο: Σοφία Ζήση
 
Σκηνοθεσία – Video – Σκηνική σύνθεση: Blue Blonde
 
Μουσική: Γιάννης Μαλούχος
 
Παίζουν: Μαρία Μαλούχου, Νικήτας Χολόγκιτας
 
Διάρκεια: 50′
 
Ημερομηνίες παραστάσεων: 24/1, 31/1, 7/2 & 14/2 2019
 
Γενική είσοδος: 8 ευρώ, 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι)
 
Κρατήσεις: 210 3210179
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
 
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
 
Συναυλία μουσικής δωματίου με το κουαρτέτο εγχόρδων «Αρίων» σε έργα των Β. Α. Μότσαρτ και Α. Ντβόρζακ στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης.
 
Θα ακουστούν, το κουαρτέτο εγχόρδων αρ.19 «Dissonance» του Μότσαρτ έργο ΚV.465 σε ντο μειζ. και το «Αμερικάνικο» κουαρτέτο αρ.12 του Ντβόρζακ έργο 96 σε φα μειζ.
 
Το κουαρτέτο «Αρίων» αποτελείται από τους:
 
Μανώλη Ζαραφονίτη, α’ βιολί
Λευτέρη Παπανικολάου, β’ βιολί
Αριώνα Μουτσάι, βιόλα
Αμαλία Γιαννοπούλου, βιολοντσέλο
 
Ημέρα & ώρα: Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στις 20.30
 
Εισιτήρια: 8€, 5€ φοιτητικό
 
Κρατήσεις: 210 3210179
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
 
Συνεχίζονται τον Ιανουάριο στο Βρυσάκι:
 
Εργαστήριο | Θεατρικό Παιχνίδι για Ενήλικες
 
Ένα εργαστήριο ανακάλυψης της μαγείας του παιχνιδιού, της θεατρικής δράσης και των παραστατικών τεχνών. Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας για ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο παίζοντας και εξερευνώντας τις πρακτικές εφαρμογές του σε παιδιά και ειδικές ομάδες.
 
Ενήλικες ξαναθυμούνται να παίζουν δημιουργικά και ανακαλύπτουν τον λειτουργικό ρόλο του θεάτρου την αξία της παιγνιώδους διάθεσης και της παιδαγωγικής του Θεάτρου στην Εκπαίδευση.
 
Αυτοσχεδιασμός, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων και εισαγωγή στη μουσικοκινητική αγωγή είναι κάποια από τα εργαλεία που θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να εντάξουν δημιουργικά το θέατρο στην διδασκαλία του γνωστικού τους αντικειμένου.
 
Τεχνικές και στόχοι του Εργαστηρίου:
 
Θεωρητική προσέγγιση του ρόλου του Θεατρικού παιχνιδιού.
 
Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό.
 
Παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης.
 
Εισαγωγή στην αφήγηση και την δραματοποίηση παραμυθιού.
 
Θεωρητική προσέγγιση της ιστορίας του Θεάτρου στην Εκπαίδευση
 
Διερεύνηση του ρόλου του εμψυχωτή και πρακτική εφαρμογή εμψύχωσης ομάδας από τους συμμετέχοντες.
 
Δημιουργία δρώμενων για παιδιά και ειδικές ομάδες
 
Πρακτική εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών σε παιδιά και παρουσίαση δρώμενων από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου.(προαιρετικό)
 
Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Αλίνα Σαπρανίδου, θεατρολόγος σκηνοθέτης, M.A “Παραστατικές Τέχνες και Θέατρο στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση”
 
Κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00
 
Κόστος: 30€/ μήνα
 
Δήλωση συμμετοχής: 6977712764, Alina Sapranidou (facebook)
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
 
Ανοικτά μαθήματα | Φαλούν Ντάφα
 
Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα
 
αρχαία χρόνια διδάσκονταν απο δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα και απο τότε εξασκείται απο πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω απο 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000. Στην Κίνα διώκεται απο το Ιούλιο του 1999 κατόπιν
 
εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ (http://www.lifo.gr/team/gnomes/35676).
 
Κάθε Δευτέρα, 11.30-13.00, με ελεύθερη είσοδο
 
Πληροφορίες: 210 3210179
 
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08