search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:47
MENU CLOSE

Παπαδημούλης για Καμμένο: Ας προχωρήσουμε σε ένα πολιτισμένο διαζύγιο…

07.01.2019 13:02
Παπαδημούλης για Καμμένο: Ας προχωρήσουμε σε ένα πολιτισμένο διαζύγιο…   - Media

 

Για προαναγγελία του διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το καλύτερο θα ήταν, πρόσθεσε, το διαζύγιο να γίνει με έναν ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο τρόπο.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία προαναγγελία της ολοκλήρωσης, τις επόμενες ημέρες ή λίγες εβδομάδες, της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που στηρίζει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια την κυβέρνηση Τσίπρα, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Θεωρώ ότι, παρά τις μεγάλες διαφορές αυτών των δύο κομμάτων, ο απολογισμός αυτής της συνεργασίας είναι θετικός.

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, έχουμε μία σημαντική μείωση της ανεργίας και τους τελευταίους μήνες -ειδικά μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια- έχουν πληθύνει, ψηφιστεί και μέλλει να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν αρκετά θετικά μέτρα για την επούλωση των πληγών, που προκάλεσε η χρεοκοπία.

Η διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι γνωστή, αλλά δεν κατανοώ τις διατυπώσεις περί “αποστασίας”, διότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης το 2015, υπήρχε γραπτώς και η πρόταση για επιδίωξη επίλυσης αυτού του προβλήματος με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, όπερ και εγένετο.

Επομένως, σεβαστή και γνωστή η διαφωνία Καμμένου με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά νομίζω ότι οι υψηλοί τόνοι και οι χαρακτηρισμοί περί “αποστασίας” κ.λπ. αδικούν και τον ίδιο.

Το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν αυτό το πολιτικό “διαζύγιο” να ολοκληρωθεί με έναν ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο τρόπο

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46