search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40
MENU CLOSE

ΝΔ: Να ζητήσει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης

07.01.2019 13:07
ΝΔ: Να ζητήσει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης - Media

 

Κλιμακώνει την πίεση τόσο απέναντι στο Μαξίμου όσο και προς την πλευρά του Πάνου Καμμένου η ΝΔ με φόντο την «άφιξη» της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, τα σενάρια περί διαζυγίου μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αλλά και της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης.

Τα «γαλάζια» στελέχη αν και δηλώνουν σχετικά με το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ότι όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα της ΝΔ είναι στο τραπέζι εντούτοις φαίνεται ότι αυτή την στιγμή επιλέγουν τον δρόμο της πίεσης προς την πλευρά του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Στο σενάριο μάλιστα των τελευταίων ημερών που κάνει λογο για «κυβέρνηση ανοχής», μετά από σχετική αποχώρηση των υπουργών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, η απάντηση του «γαλάζιου» στρατοπέδου είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση της. Σύμφωνα με την Πειραιώς «ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» και χαρακτηριστικά καταλήγει η ΝΔ: Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40