search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:33
MENU CLOSE

«Θα σας ταράξουμε στη Δημοκρατία»!

07.01.2019 13:34
Πολάκης σε ΝΔ: «Ζεράρ ντε Βιλιέ έχετε καταντήσει» - Media
 
Η παντελής έλλειψη σοβαρότητας σε αυτή τη χώρα μπορεί να προκαλεί αισθήματα θυμηδίας αλλά η γελοιότητα ως επικρατούσα συνθήκη είναι επικίνδυνη. Μην ξεχνάμε ότι όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα βασίζονται στη θεσμοθέτηση της γελοιότητας. Το γελοίο δεν είναι αναγκαστικά και αστείο. Αντίθετα έχει μεγάλη διαφορά καθώς ο αστείος απαιτείται να διαθέτει την λεπτότητα του αστού στην έκφραση σε αντίθεση με τον γελοίο που είναι χονδροειδής στους τρόπους και τις επιθυμίες.
 
Άνθρωποι της αισθητικής Πολάκη με αρχέγονο ήθος, αγροίκοι και δυσμαθείς που δεν συμπορεύονται με την καλλιέργεια του πνεύματος, που απαιτεί το αστείο, καλό είναι να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα ως θεσμική – αισθητική ανωμαλία. Η καλλιέργεια της χυδαιότητας ποτέ δεν συμπορεύτηκε με την καλλιέργεια του πνεύματος. Αντίθετα, όσες κοινωνίες ανέχτηκαν και αποδέχτηκαν ή ερμηνεύσαν ως «γραφικές», αντίστοιχες περιπτώσεις, πλήρωσαν ιδιαίτερα βαρύ τίμημα. Ένα τίμημα που πληρώνει σήμερα η χώρα με την κατακλυσμιαία γραφικότητα της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Η χώρα ποτέ άλλοτε, δεν βρέθηκε μπροστά σε μια γενικευμένη και συστηματική διαστρέβλωση – αλλοίωση και παρερμηνεία της πραγματικότητας. Πρόκειται για μια συνεπή μεθοδολογία κατάργησης κάθε κανόνα της λογικής όπου ο λόγος δεν έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα. Αυτή η κακοποίηση της εξ αντικειμένου πραγματικότητας δημιουργεί μια επικίνδυνη εκκρεμότητα ολοκληρωτισμού που στοιχειωδώς κρατά τα προσχήματα απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα.
 
Στα χρόνια της κρίσης κυρίως όμως στη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η ανάγκη, εκ των πραγμάτων, να έρθει -με δραματικό πολλές φορές τρόπο- στην επικαιρότητα το Σύνταγμα και το σύνολο σχεδόν των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, ως επίκληση του ορθολογισμού.
 
Το Σύνταγμα, που από αυτό απορρέουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, καλείται να απαντήσει στον επικίνδυνο εκτροχιασμό του πολιτεύματος, στον εκβαρβαρισμό των θεσμών και της δημοκρατίας. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα καθεστώς ψεμάτων δίχως όρια και η μόνη απάντηση σε αυτήν την παραποίηση της αλήθειας είναι το «θα σας ταράξουμε στη Δημοκρατία»!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:33