search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:56
MENU CLOSE

«Φωτογραφικούς» διαγωνισμούς σε υπουργεία καταγγέλλει η ΝΔ – «Για να διοριστούν εκλεκτοί της κυβέρνησης»

07.01.2019 14:10
ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: «Αντί να απολογηθεί ζητάει και τα ρέστα» - Media

 

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως με το πρόσχημα της τάχα αποκομματικοποίησης του Δημοσίου επιχειρεί στα κρυφά να επιβάλει κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο, εξαπολύει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει πως το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται πια και με ονόματα. «Αυτό που η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και έναν χρόνο άρχισε να υλοποιείται στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής με μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το κόλπο είναι απλό: Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους, οι οποίοι διεκδίκησαν μία θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας» σημειώνει η ΝΔ, αναφερόμενη στους κ.κ. Δημήτρη Δερματά (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Μιλτιάδη Κλάπα (υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής), για τους οποίους η κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. «Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων» τονίζει η ΝΔ, η οποία δίνει στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για τη θέση του κ. Δερματά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου, ενώ για τη θέση του κ. Κλάπα υποστηρίζεται πως πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο, δηλαδή όσο ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν. Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ.κ. Σταθάκη και Βίτσα, στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τι απαντούν κύκλοι του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Για πρώτη φορά στη χώρα, αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει με ουσιαστικά μέτρα στη μείωση της κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του κράτους» απαντούν κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την προκήρυξη που αφορά στην επιλογή τομεακού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής

Όπως συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, η προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση της θέσης τομεακού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως και οι υπόλοιπες προκηρύξεις των άλλων υπουργείων, έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς «οι οποίοι ως γνωστόν θέτουν ιδιαιτέρως αυστηρά κριτήρια». Επιπλέον, «η όλη διαδικασία διενεργείται κάτω από την εγγύηση του ΑΣΕΠ».

Η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζουν, «απειλεί ότι θα ακυρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες. Τελικά, αυτό που θέλει να πει είναι πως θα καταργήσει πλήρως αυτή την προοδευτική μεταρρύθμιση και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς του απευθείας διορισμού όλων των γενικών γραμματέων απευθείας από το κόμμα που κυβερνάει» και καταλήγουν: «Πρόκειται για την γνωστή και εσφαλμένη αντίληψη ιδιοκτησίας του κράτους που διατηρούν σταθερά στην οδό Πειραιώς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:56