search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:43
MENU CLOSE

COSMOTE: Αύξηση 130% στην κίνηση data μέσω 4G κατά την εορταστική περίοδο

07.01.2019 14:31
COSMOTE: Αύξηση 130% στην κίνηση data μέσω 4G κατά την εορταστική περίοδο  - Media

 

– Η συνολική κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 3 petabytes μεταξύ 23/12 και 1/1

– Πρωταγωνίστρια η ορεινή Κορινθία σε όγκο και ποσοστό αύξησης

– 50% της κίνησης data σε Instagram και Facebook

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων σημείωσε το δίκτυο κινητής COSMOTE φέτος τις γιορτές, καθώς η συνολική κίνηση mobile data  ξεπέρασε τα 3 petabytes[1], αυξημένη κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, ενώ  ειδικά μέσω 4G η αύξηση άγγιξε το 130%.

Η ευρύτατη κάλυψη του δικτύου κινητής COSMOTE και η επιμελής συντήρηση ακόμη και στα πιο απόμακρα σημεία και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, έδωσαν τη δυνατότητα στους συνδρομητές να έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες mobile Internet σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επέλεξαν να βρεθούν φέτος τις γιορτές. Το COSMOTE 4G παραμένει το μεγαλύτερο 4G δίκτυο στην Ελλάδα με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 98% και 4G+ 95%. Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε υποδομές νέας γενιάς και αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία mobile Internet στους καταναλωτές και, με οδηγό την τεχνολογία, να δημιουργήσει έναν κόσμο, καλύτερο για όλους.

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων για τις εορταστικές αποδράσεις

Εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη σε όγκο κίνηση mobile data, μέσω του δικτύου της COSMOTE ήταν το Πήλιο, η ορεινή Κορινθία, η Ημαθία και η Καρδίτσα, αναδεικνύοντας και τις προτιμήσεις των Ελλήνων για τις χειμερινές εορταστικές τους αποδράσεις. H μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας το 200%, παρατηρήθηκε στα Κύθηρα, τη Σαμοθράκη, τις Σποράδες και τα Ιωάννινα.

Πρώτο το Instagram σε κίνηση data

Το σημαντικό ρόλο των social media στην καθημερινότητα των Ελλήνων αναδεικνύει το γεγονός ότι σχεδόν η μισή συνολική κίνηση data στο δίκτυο της COSMOTE μοιράστηκε μεταξύ Instagram (25%) και Facebook (23%), ενώ ακολούθησαν το YouTube και το web browsing με ποσοστό 21% και 20%, αντίστοιχα.

[1]1 petabyte=1000 terabytes

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41