search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:42
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε δικαστές: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων

07.01.2019 16:27
Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας – «Τυράκια» στην Άγκυρα για παύση των προκλήσεων - Media

 

«Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η εντύπωση που δημιουργείται ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποιείται και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς σκοπούς υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της δημοκρατίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Οι ίδιοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δίκη τους, κατοχυρωμένη συνταγματικά, ανεξαρτησία, να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση» συνέχισε και πρόσθεσε: «Καλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του τις οποίες δεν καταδικάζει, συμπεριφορές που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να συζητήσουμε και για συνταγματικές αλλαγές για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ενώ κλείνοντας επανέλαβε το μείζον, όπως είπε, «την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών».

«Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα που δεν ακούγονται σε μια ευνομούμενη χωρά του δημοκρατικού κόσμου», υπογράμμισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40