search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Ο «Τηλέμαχος» έφτασε στην Αττική – Πού χιονίζει, σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη

07.01.2019 17:44
Ο «Τηλέμαχος» έφτασε στην Αττική - Πού χιονίζει, σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη - Media

 

Στην Αττική έφτασε ο «Τηλέμαχος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα, και το χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Στα λευκά έχει ήδη «ντυθεί» η Μαλακάσα, καθώς από το πρωί της Δευτέρας άρχισε με αραιή χιονόπτωση, αλλά την τελευταία ώρα το χιόνι πέφτει πυκνό κι έχει καλύψει τα πάντα. Έντονη είναι η χιονόπτωση και στη διασταύρωση του Ωρωπού αλλά και τον Άγιο Στέφανο.

Επιπλέον, χιόνι άρχισε να πέφτει και στα βόρεια προάστια. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας τη Δευτέρα και διακρίνεται για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και τους θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ήδη, από το μεσημέρι και μετά, είναι έντονες οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά, ενώ τις βραδινές ώρες η χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε βίντεο από τη Μαλακάσα:

Ο Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece: Πότε θα χιονίσει στο κέντρο

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός, με αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα – τόσο τη Δευτέρα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη: από την Τρίτη βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, που όμως θα είναι πρόσκαιρη.

Την Τρίτη τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, όπως επίσης και το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στη Θεσσαλονίκη

Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ λόγω του παγετού παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Συγκεκριμένα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η το θερμόμετρο δείχνει -1 βαθμό, στον Πολύγυρο και στον Λαγκαδά -5, στο Κιλκίς -4, στην Αριδαία Πέλλας -2 στη Βέροια, – 1 και στα Γιαννιτσά -1.

Στη Θεσσαλονίκη, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις επαρχιακές οδούς Νέας Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου, Προχώματος – Αγιονερίου, Βαθύλακκου – Αγιονερίου, Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

Στον νομό Πέλλας, συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας προς και από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Στην Ημαθία, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Σελίου, Βέροιας – Δασκίου και σε δημοτικές οδούς της Νάουσας.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Κιλκίς και εντός της πόλης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αξιούπολης – Φανού – Σκρά και στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων.

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και στις Σέρρες, στην επαρχιακή οδό Σερρών – χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ.

Στη Χαλκιδική, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στην επαρχιακή οδό Ν.Μουδανιών -Συκιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33