search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:24
MENU CLOSE

Κορυφώνεται το θρίλερ για το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου – Κρίσιμη μέρα η Τετάρτη, οι διαρροές των δυο πλευρών

07.01.2019 21:10
Κορυφώνεται το θρίλερ για το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου - Κρίσιμη μέρα η Τετάρτη, οι διαρροές των δυο πλευρών - Media

 

Με διαρροές κι από τις δυο πλευρές σχετικά με την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο κορυφώνεται το θρίλερ των πολιτικών εξελίξεων.

Συνεργάτες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας διέψευδαν τα περί επικείμενης συνάντησης με τον πρωθυπουργό πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την Τετάρτη. Από την πλευρά των ΑΝΕΛ διέρρεαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος αρνήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, με την συνεδρίαση της ΠΓ του να ολοκληρώνεται το απόγευμα, βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία, γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ για συζήτηση από κοντά».

Η κόντρα του Καμμένου με τον τέως ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά ήρθε στο προσκήνιο, αλλά και η παρουσία του Θανάση Παπαχριστόπουλου στο πρωθυπουργικό γραφείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν μια ένδειξη για τις διαβουλεύσεις, στις οποίες προχωρά το Μαξίμου.

Το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ράγισε ακόμα περισσότερο το γυαλί, στην παρούσα φάση, με τους ΑΝΕΛ.

Το ραντεβού φάνηκε να αποκλείουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν με νόημα, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ότι οι όποιες εξελίξεις θα ακολουθήσουν από την Τετάρτη και έπειτα.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος, θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις».

Μάλιστα, αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του «Open» και την Έλλη Στάη. Η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού, για το 2019, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για την Τετάρτη, 9 του μηνός.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η αναβολή έγινε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το πρωί είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έτσι, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία το απόγευμα της Τετάρτης να σχολιάσει τις όποιες εξελίξεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:22