search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:30
MENU CLOSE

Τσίπρας: Μετά το διαζύγιο με τον Καμμένο… αρραβώνας με την Κεντροαριστερά 

08.01.2019 09:42
Τσίπρας: Μετά το διαζύγιο με τον Καμμένο... αρραβώνας με την Κεντροαριστερά  - Media

 

Η διαφαινόμενη επίσπευση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών – ενδεχομένως έως και τα τέλη Ιανουαρίου – έφερε πιο μπροστά και το διαζύγιο της συγκυβέρνησης, με το σκηνικό ρήξης μεταξύ των δύο εταίρων να ξετυλίγεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Χθες η κυβέρνηση μετά της συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Τσίπρα έστειλε το μήνυμα ότι διαθέτει την πλειοψηφία 151 βουλευτών για κάθε κρίσιμη ψηφοφορία και άρα και η Συμφωνία των Πρεσπών περνάει και η κυβερνητική σταθερότητα διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση. Μάλιστα κομματικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν θα χρειαστεί να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, καθώς αυτή θα επιβεβαιώνεται σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία, και πετούσαν το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

Νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά 

Με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με στελέχη και μέλη της Κεντροαριστεράς την Κυριακή. 

Το «παρών» στην εκδήλωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7, θα δώσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μάλιστα, θα απευθύνει και χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν δυο πάνελ, ένα με πολιτικά πρόσωπα και ένα με τεχνοκρατικά στελέχη, που θα προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς. 

Τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στα δυο πάνελ θα οριστικοποιηθούν σήμερα Τρίτη, ωστόσο μερικά από τα ονόματα που θα είναι στο πάνελ της πολιτικής συζήτησης είναι: 

  • Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκος Μπίστης, Πρώην Υφυπουργός ΠΑΣΟΚ 
  • Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής «Το Ποτάμι» 
  • Γιάννης Ραγκούσης. Πρώην Υπουργός Εσωτερικών 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:30