search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Τροπολογία του Άμυνας βάζει «φωτιά» πριν το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

08.01.2019 11:19
Τροπολογία του Άμυνας βάζει «φωτιά» πριν το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Media

 

Την ώρα που οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φέρονται να ετοιμάζονται για το πολιτικό διαζύγιο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η κατάθεση χθες το απόγευμα στη Βουλή, τροπολογίας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία γίνεται αποδεκτή η προσφορά του αποκλειστικού κατασκευαστή των αεροσκαφών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας για αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το newpost.gr η τροπολογία προκάλεσε βροχή ερωτημάτων στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς δεν είναι μόνο η πολιτική συγκυρία που κατατέθηκε, στη σκιά δηλαδή της υποτιθέμενης σύγκρουσης των δύο κυβερνητικών εταίρων, αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τον Οκτώβριο του 2017 ότι δεν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά ωφελήματα, τα οποία είχαν καταργηθεί με νόμο Βενιζέλου από το 2011.

«Στο παρελθόν λειτούργησαν ως κερκόπορτα για μίζες και φαινόμενα διαπλοκής» δήλωνε για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ο κ. Τσίπρας απαντώντας τότε στη Βουλή σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη. «Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω μόνο ένα παράθυρο για την ΕΑΒ, αλλά και εκεί θα είναι αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο» συμπλήρωνε ο πρωθυπουργός καταλήγοντας ότι «δεν θα ξαναϋπάρξουν γκρίζες ζώνες, για να μπορούν κάποιοι να κάνουν κάποιοι μπίζνες ή να παίρνουν μίζες».

Ενδιαφέρον έχουν και τα όσα έλεγε τότε και ο κ. Καμμένος, που κατέθεσε την τροπολογία λίγο πριν το πολιτικό διαζύγιο: «δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά όπως γίνονταν στο παρελθόν, ζητάμε το μεγαλύτερο έργο να γίνει στην ΕΑΒ, τα υλικά να παρθούν από ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες», υποστήριζε και προσέθετε: «αν κρίνουμε ότι τα Sikorsky, μπορούμε να τα φτιάξουμε με μικρότερες τιμές, μπορεί να μην κάνουμε ούτε ένα αντισταθμιστικό για τα F-16».

Το τι άλλαξε μέσα σε 14 μήνες, το γνωρίζουν μόνο οι δύο, μέχρι σήμερα, κυβερνητικοί εταίροι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:56