search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:22
MENU CLOSE

Θύελλα αντιδράσεων για την ομοφυλόφιλη Batwoman (Photos)

08.01.2019 13:37
Θύελλα αντιδράσεων για την ομοφυλόφιλη Batwoman (Photos) - Media

 

Το δίκτυο CW κυκλοφόρησε έναν πιλότο με την Ρούμπι Ρόουζ στο ρόλο της Batwoman, σε κείμενα της Καρολίν Ντρίες και παραγωγό τον Γκρεγκ Μπερλάντι.

Η ιδιαιτερότητα της ταινίας έρχεται με την συμμετοχή της ίδιας της νέας πρωταγωνίστριας, αφού θα είναι η πρώτη σειρά με υπερήρωα όπου και είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη αλλά και ο ρόλος ο ίδιος αναφέρεται σε άτομο με προτιμήσεις στο ίδιο φύλο!

«Η Κέιτ Καν (Ρόουζ) οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη βγαίνει στους δρόμους του Γκόθαμ ως Μπατγούμαν, ανοιχτά λεσβία και άρτια καταρτισμένη μαχήτρια δρόμου, σε μία πόλη που ψάχνει απελπισμένα έναν σωτήρα, η Κέιτ πρέπει να ξεπεράσει τους δαίμονές της πριν γίνει το σύμβολο ελπίδας του Γκόθαμ» αναφέρεται στο καστ.

Σε δημοσκόπηση του Hollywood Reporter το 85% (περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι) ψήφισαν υπέρ της προβολής της σειράς αλλά δεν έλειψαν κι οι αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την…ιστορία, ο χαρακτήρας της Batwoman -που δεν συγχέεται με την Batgirl- παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 από την DC Comics ως χαρακτήρας εβραϊκής καταγωγής και ομοφυλόφιλη. Έτσι, αρκετοί επέκριναν την επιλογή της Ρούμπι Ρόουζ για τον ρόλο επειδή, πρώτον δεν έχει εβραϊκή καταγωγή, και δεύτερον, επειδή η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως άτομο ουδέτερου φύλου (gender fluid) και όχι ως γυναίκα ομοφυλόφιλη, παρόλο που χρησιμοποιεί το θηλυκό φύλο όταν αναφέρεται στον εαυτό της.

Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν να δημιουργηθεί trend με το hashtag #RecastBatwoman, το οποίο οδήγησε την πρωταγωνίστρια στο να κλείσει τον λογαριασμό της στο twitter.

Πως σχολίασε η ίδια το γεγονός (σε συνέντευξή που έδωσε στον Τζίμι Φάλον); «Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, ας με πάρει στο batphone μου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15