search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:43
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Νέος κυβερνητικός συνασπισμός σε περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ

08.01.2019 14:36
Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς - Media

 

Για διαμόρφωση νέου κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία τόσο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και αυτή που εξασφαλίζει την πλειοψηφία της κυβέρνησης με οποιαδήποτε μορφή της». «Υπάρχει η δυνατότητα για την δημιουργία νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, παρουσιάζοντας μια διαδικασία που απαιτεί προσεταιρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητων βουλευτών ή/και πολιτικών σχηματισμών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «όταν αμφισβητείται η κυβερνητική πλειοψηφία, το Σύνταγμα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ευτυχώς που είναι συγκεκριμένα και δεν είναι στην ευκαιρία του καθενός να τα εφευρίσκει και να τα ερμηνεύει όπως θέλει. Αν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση από τον οποιοδήποτε, τότε μπορεί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το αποτέλεσμα δεν θα αμφισβητηθεί».

Τέλος, αναφορικά με τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πάρα πολλά είναι αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει, έχουν ειπωθεί, έχει αφήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος να εννοηθούν. Περιμένουμε και εμείς την κοινοβουλευτική ομάδα της Τετάρτης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:42