search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:08
MENU CLOSE

ΔΑΑ: Με 330.000 ευρώ κάθε μέρα χρεώνεται το αεροδρόμιο – Eπιστολή «βόμβα» σε ΥΠΟΙΚ, ΤΑΙΠΕΔ

08.01.2019 19:20
ΔΑΑ: Με 330.000 ευρώ κάθε μέρα χρεώνεται το αεροδρόμιο - Eπιστολή «βόμβα» σε ΥΠΟΙΚ, ΤΑΙΠΕΔ  - Media

 

Έντονη αντίδραση από τη διοίκηση της «εταιρείας αεροδρομίου» για την καθυστέρηση στις τελικές ενέργειες που απαιτούνται για να υπογραφεί η Σύμβαση Παράτασης της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου, η οποία αναγκάζει τον ΔΑΑ να πληρώνει το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ ημερησίως, από την 1η Ιανουαρίου.

Η διοίκηση της εταιρείας, απέστειλε επιστολή σε ΥΠΟΙΚ και ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την ανωτέρω συναλλαγή, δεδομένου ότι «ως συμβαλλόμενα μέρη (Ελληνικό Δημόσιο, ΤΑΙΠΕΔ, Εταιρεία Αεροδρομίου) βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, ωστόσο παρατηρείται καθυστέρηση», η οποία, χωρίς να φέρει οιαδήποτε υπαιτιότητα η εταιρεία, έχει σημαντικές επιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σε συνέχεια της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κατόπιν σχετικών ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών η Σύμβαση υπεβλήθη στη DG Comp, η οποία στις 12.12.2019 χορήγησε σχετική έγκριση αποφασίζοντας ότι η εν λόγω Σύμβαση δεν συνεπάγεται Κρατική Ενίσχυση. Η εταιρεία, στη βάση του κειμένου της Σύμβασης, υπέγραψε στις 18.12.2018 τις απαιτούμενες δανειακές συμβάσεις λήψης ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 665,6 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία τραπεζών Εθνικής/Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10