search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:53
MENU CLOSE

O Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο

09.01.2019 07:03
O Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο - Media

 

Την προοπτική σύγκλησης συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας συζήτησαν χθες στο Πεκίνο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, λίγες μόλις ημέρες μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ ότι το καθεστώς της Β. Κορέας ενδέχεται να επιλέξει «εναλλακτική οδό» εφόσον η Ουάσιγκτον δεν χαλαρώσει τις κυρώσεις εις βάρος της.

Η επίσκεψη Κιμ στην Κίνα, την οποία επιβεβαίωσαν τα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία του Πεκίνου και της Βόρειας Κορέας, είχε ως κύριο θέμα της τη διοργάνωση δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Κιμ, καθώς και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Πιονγιάνγκ και Πεκίνου.

Κιμ και Σι έχουν συναντηθεί τρεις φορές τους τελευταίους μήνες, πριν από τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ και τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζάε Ιν. Κιμ και Τραμπ δεσμεύθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης τον Ιούνιο, να εργαστούν με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα σε αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, επαίνεσε τις διπλωματικές προσπάθειες της Κίνας με στόχο την επίλυση της βορειοκορεατικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική εμπορική διένεξη με το Πεκίνο δεν πρόκειται να επηρεάσει τις προσπάθειες υπογραφής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των Κορεών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ, επεσήμανε ότι η Κίνα εύχεται την πραγματοποίηση νέας συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Β. Κορέας.

«Η Κίνα πάντα επιθυμούσε τη συνέχιση των εποικοδομητικών επαφών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ», είπε ο κ. Λου, που επιφυλάχθηκε ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ Σι και Κιμ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39