search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Το Ποτάμι: Αν φύγει ο Καμμένος ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

09.01.2019 17:08
Τι σημαίνει η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού - Ποια προνόμια χάνονται - Media
 
Την ανάγκη να επιβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, επισημαίνει το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα καταψηφίσει τη συμφωνία.
 
Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ του Ποταμιού αναπροσαρμόζει τα δεδομένα, καθώς οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς, που έως σήμερα προσμετρούνταν στα «υπερ» της Συμφωνίας, θέτουν σοβαρούς αστερίσκους ως προς την τελική τους στάση.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Γιώργος Αμυράς- που είναι κατά της συμφωνίας- είχε στείλει μήνυμα πως πρέπει η κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά να συζητηθεί το θέμα. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως “όσον αφορά στο Ποτάμι από τη στιγμή που φεύγετε να ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης αν σας βαστά αλλιώς ξεχάστε τις Πρέσπες και τις Τριχωνίδες”, προσθέτοντας πως το Ποτάμι “δεν θα γίνει ο ρεπατζής του Πάνου Καμμένου”.
 
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:27