search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Απεργούν την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές

09.01.2019 19:16
Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια - Media

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αυτή την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η «άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους.

Σημειώνεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες. Μάλιστα η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31