search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:59
MENU CLOSE

Θρήνος για τον 30χρονο αρτοποιό – Οργή για το δρόμο «καρμανιόλα» στην Ιεράπετρα

10.01.2019 08:13
Θρήνος για τον 30χρονο αρτοποιό - Οργή για το δρόμο «καρμανιόλα» στην Ιεράπετρα - Media

Απέραντη θλίψη για τον 30χρονο αρτοποιό που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα επικρατεί στην Ιεράπετρα, αλλά και οργή για την πρωτόγονη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η επαρχιακή οδός- “καρμανιόλα” από τη Γρα Λυγιά μέχρι το Μύρτο. Ο 30χρονος αρτοποιός Βαλάντης Ψαρρός είναι ο νεκρός συνεπιβάτης του μοιραίου Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε μαντρότοιχο εταιρείας κατασκευής μεταλλικών θερμοκηπίων στη δυτική έξοδο της Γρα Λυγιάς.

Στην Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται με κατάγματα στα πόδια και τη λεκάνη ο 31χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ πολύ ελαφριά τραυματίες νοσηλεύονται δύο νεαροί, ηλικίας 16 και 26 ετών, πακιστανικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 30χρονο αρτοποιό θα τελεστεί στις 11 σήμερα το πρωί της στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου της Νέας Ανατολής και η ταφή του θα γίνει αμέσως μετά στο κοιμητήριο της Ιεράπετρας.

Ο 31χρονος τραυματίας οδηγός του αυτοκινήτου έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Αρχικά είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και αργά το βράδυ, αφού εξακριβώθηκε η σοβαρότητα των ορθοπαιδικών του τραυμάτων στα πόδια και τη λεκάνη, αποφασίστηκε να διακομιστεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του.

Στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας παραμένουν ελαφρά τραυματίες δύο νεαροί Πακιστανοί 16 και 26 ετών, οι οποίοι κινούνταν με τα ποδήλατά τους χωρίς φώτα και χωρίς τα ειδικά φωσφορίζοντα αντανακλαστικά, στον σκοτεινό επαρχιακό δρόμο, αναγκάζοντας τον οδηγό του αυτοκινήτου να επιχειρήσει την τελευταία στιγμή ελιγμό για να τους αποφύγει, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και να καταλήξει στον μαντρότοιχο μιας επιχείρησης κατασκευής θερμοκηπίων.

Τι είπε ο αυτόπτης μάρτυρας

«Εκείνη τη στιγμή είδα το αυτοκίνητο των νεαρών στην άλλη πλευρά του δρόμου και έτρεξα να δω τι είχε συμβεί. Είδα τους δύο νεαρούς σοβαρά χτυπημένους στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού και κάλεσα αμέσως το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τους απεγκλωβίσουν. Είδα επίσης στην άλλη πλευρά του δρόμου πεσμένους και τους δύο Πακιστανούς, που κινούνταν χωρίς φώτα ή ειδικά αντανακλαστικά με τα ποδήλατά τους. Σε αυτό το σημείο ο δρόμος στενεύει και έχει ένα γεφυράκι χωρίς προστατευτικά στη νότια πλευρά, πράγμα που τους ανάγκασε να κινηθούν στη μέση του δρόμου για να μην πέσουν από κάτω. Αυτούς τους εργάτες γης επιχειρούσε να αποφύγει ο άτυχος οδηγός του αυτοκινήτου και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, πέφτοντας στη σιδερένια καγκελόπορτα και έπειτα στον τσιμεντένιο μαντρότοιχο της διπλανής επιχείρησης», μας είπε ο φανοποιός κ. Χαρίδημος Καρτσάκης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο δυστύχημα.

«Κάτι πρέπει να γίνει»

Το κομμάτι της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Βιάννου από τη Γρα Λυγιά μέχρι το Μύρτο χαρακτηρίζεται σημείο- “καρμανιόλα”, καθώς είναι εδώ και χρόνια υποφωτισμένο, ενώ έχει παρά πολλά δέντρα που κλείνουν τμήμα του οδοστρώματος και δεν έχει καθόλου χώρο για τους πεζούς. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να αρθεί η επικινδυνότητα αυτού του δρόμου.

«Θέλουμε να φτιαχτεί ο φωτισμός της επαρχιακής οδού γιατί θρηνούμε πολλά θύματα στην άσφαλτο, και να υποχρεωθούν οι πεζοί και οι ποδηλάτες να φέρουν αντανακλαστικά προκειμένου να είναι ορατοί από τους διερχόμενους οδηγούς, σε ένα σκοτεινό δρόμο με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο και με συχνή κίνηση μεγάλων φορτηγών και ψυγείων μεταφοράς κηπευτικών. Στην περιοχή αυτή κινούνται πάνω στην επαρχιακή οδό καθημερινά εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες κατά ομάδες, πεζοί ή με ποδήλατα, που τη νύχτα δεν τους βλέπουν εύκολα οι οδηγοί μέσα στο σκοτάδι», πρόσθεσε ο κ. Καρτσάκης.


ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

“Φωνάζει” ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρα Λυγιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρα Λυγιάς έχει ζητήσει και εγγράφως από την Περιφέρεια και από τον Δήμο να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι του οικισμού από τα διερχόμενα μεγάλα ή μικρά αυτοκίνητα.

«Έχουμε ζητήσει και εγγράφως να μονοδρομηθεί το τμήμα της πεπαλαιωμένης επαρχιακής οδού που βρίσκεται στη μέση του οικισμού της Γρα Λυγιάς. Έχουμε καταθέσει, μάλιστα, και συγκεκριμένο σχέδιο. Έχουμε ζητήσει επίσης να προχωρήσουν οι μελέτες του δικού μας τμήματος του ΝΟΑΚ, ώστε κάποτε να “φύγει” ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος έξω από τα σπίτια μας. Έχουμε θέσει και το μέγα θέμα των καμένων λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε εισακουστεί και συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, με νεκρούς νέους ανθρώπους», μας είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρα Λυγιάς κ. Νικήτας Χρυσός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50