search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Κατσίκης: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

10.01.2019 08:52
Κατσίκης: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Media

 

Ξεκάθαρος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open, εμφανίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

Επανέλαβε, δε, ότι «το έχει τονίσει πολλάκις ο Καμμένος εδώ και καιρό ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν θα υπάρχει.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε, ακόμα, ότι «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου» προσθέτοντας στην ερώτηση αν εννοεί ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα συνταχθούν με τη γραμμή Καμμένου ότι «αυτό λέω πως οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσου την κομματική γραμμή».

Ο βουλευτής  χαρακτήρισε, τέλος, «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή»

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής δηλώνοντας ότι είναι ειλημμένη η αποφαση εξόδου απο την κυβερνηση για το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

«Το έχει πει ο Πάνος Καμμενος! Φεύγουμε απο την κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε την Συμφωνία και αποσύρουμε τους υπουργούς. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει πλειοψηφία» ξεκαθάρισε ο βουλευτής .

«Θα αποτελέσουμε τη μοναδική δύναμη που θα αποτρέψει τη κύρωση της συμφωνίας» υποστήριξε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «αποσύρουμε την εμπιστοσύνη απο την κυβέρνηση. Δε το θέλαμε. Αν δεν ήταν στη μέση το Σκοπιανό θα είχαμε φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο».

Αναφορικά με τις προθέσεις των άλλων βουλευτών του κόμματος ειπε «μόνο ο κ Παπαχριστόπουλος πήγε αντίθετα στη γραμμή του κόμματος. Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δεν έχουν ψήφο. Δε μπορούν να καθορίσουν τα πράγματα. Οι Κόκκαλης, Ζουράρις, Τσαρουχά ειναι εναντίον της συμφωνίας» ενώ για την Ελενα Κουντούρα ειπε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει.

«Πρώτο μας μέλημα είναι το εθνικό-πατριωτικό συμφέρον. Το θέμα των Σκοπίων αποτελεί κόκκινη γραμμή. Τις κόκκινες γραμμές μας δεν τις παραβιάζουμε. Είναι θέμα αρχής να μείνουμε σ΄ αυτά που είπαμε ανεξαρτήτως επιπτώσεων» είπε σε άλλο σημείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51