search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:03
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Τσίπρας-Καμμένος αλληλοεκβιάζονται σε δημόσια θέα

10.01.2019 13:26
Ενόχληση στο ΚΙΝΑΛ λόγω Ανδρουλάκη - Media
 
Αλληλοεκβιασμό σε δημόσια θέα των κ. Τσίπρα και Καμμένου που συνιστά άθλια εικόνα για την πολιτική ζωή της χώρας, χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τις εξελίξεις που αφορούν κυβερνητικό συνασπισμό. Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου στην καθιερωμένη συνάντηση με του δημοσιογράφους, «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι επικίνδυνοι για τη χώρα, λόγω ανοικτών εθνικών θεμάτων με τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και της Αλβανίας».
 
«Για μας μια είναι η λύση: εκλογές εδώ και τώρα. Όλα αυτά που είπε ο Τσίπρας περί διαφορετικής σύνθεσης της πλειοψηφία της Βουλής επιβεβαιώνουν όσα λέγαμε εδώ και μήνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
 
Για το Κίνημα Αλλαγής όσοι προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση, θα αποτελέσουν μια ετερόκλητη σύνθεση γυρολόγων-αποστατών, όπως λέχθηκε, που δεν μπορεί να σταθεί. «Αν βρεθούν οι έξι ψήφοι, θα είναι προϊόν συναλλαγής. Αν τους δούμε π.χ. στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ανεχθούμε μια ομάδα γυρολόγων να στηρίξει την κυβέρνηση», προσέθεσαν.
 
Σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στο Κίνημα Αλλαγής σχολίασαν: «Ο κ. Τσίπρας πήρε τη χώρα από το κατώφλι της κανονικότητας και την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Τη χώρα την έσωσε η υπεύθυνη στάση μας στο Συμβούλιο Αρχηγών το 2015». Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών για το Μακεδονικό γιατί, όπως ο ίδιος ομολόγησε, θα συμμετείχε και ο κυβερνητικός εταίρος του που διαφωνεί.
 
Όσον αφορά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως θα προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για νέα θητεία στη προεδρία της Δημοκρατίας, ο Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «δείχνει ότι έχει συμπράξει με την καραμανλική συνιστώσα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε Παυλόπουλο όπως δεν τον είχαμε ψηφίσει. Έχει έρθει η ώρα για προοδευτικό υποψήφιο».
 
Για το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία με δεδομένη τη θετική διάθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου ο κ. Χρηστίδης απάντησε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει την συμφωνία. Όλα τα άλλα θα τα συζητήσουμε στην ΚΟ». Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μαλέλης συμπλήρωσε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
 
Τη δυσφορία του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου για την εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, της Κίνησης για τη Σύγκλιση της Κεντροαριστεράς λέγοντας: «Νέοι Καμμένοι, κεντροαριστεροί ματαιόδοξοι φελλοί που δεν είχαν ελπίδα και δέχονται να τους χρησιμοποιήσει ο κ. Τσίπρας για να αποφύγει το ναυάγιό του».
 
Όσον αφορά στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ από το Κίνημα Αλλαγής τόνισαν: «Δεν είμαστε στην κατηγορία που θα φωνάζει go back. Όσοι το φώναζαν θα είναι στο αεροδρόμιο για την υποδοχή. Λέμε όμως ότι αυτή επέβαλε το ΔΝΤ και τη λιτότητα και μαζί με τον Τσίπρα οδήγησε σε συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, που έφερε την ντροπή της Μόριας. Είναι εκείνη που πήγε στα Σκόπια να ενισχύσει τον Ζάεφ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00