search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:52
MENU CLOSE

Τα πεπραγμένα δεν διαγράφονται

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2055
10-1-2019
12.01.2019 04:00
1-11-1021×580-1.jpg

 

Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ δεν είναι συγχωροχάρτι για την τετραετία, λέει το ΚΚΕ

«Ένα πιθανό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ παραμονές των εκλογών, για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δεν διαγράφει ούτε τον τυχοδιωκτισμό και των δύο ούτε την τετράχρονη μνημονιακή συμβίωση του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ακροδεξιό εταίρο» τονίζει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το πολυσυζητημένο ενδεχόμενο να πέσουν οι τίτλοι τέλους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ.

«Πολιτικό πρόβλημα» χαρακτήρισε πριν από λίγες ημέρες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (News 24/7) ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας. «Το αντικειμενικό ζήτημα είναι ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και χωρίς την απαιτούμενη τυπική πλειοψηφία. Οπωσδήποτε είναι πολιτικό πρόβλημα κι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η ίδια η κυβέρνηση, γιατί οι συνθήκες που βρισκόμαστε είναι πραγματικά δύσκολες» σημείωσε ο Κουτσούμπας.

«Δεν συμμεριζόμαστε την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης, η οποία δεν στηρίζεται ούτε σε ρεαλιστικά ούτε σε αντικειμενικά, πραγματικά στοιχεία» τόνισε ο Κουτσούμπας. Στρέφοντας τα «βέλη» του προς την πλευρά της κυβέρνησης, ανέφερε πως «φυσικά ούτε συζήτηση δεν γίνεται για ανάκαμψη των τεράστιων οικονομικών απωλειών που είχε την τελευταία δεκαετία ο ελληνικός λαός. Είναι σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, δεν φαίνεται να καταργείται κανένας. Τα όποια ψίχουλα εξανεμίζονται, η Ελλάδα βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία, είναι σε ισχύ τα ματωμένα πλεονάσματα».

 

Γελοιότητα από Ν.Δ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κουτσούμπας στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός και απέναντι στη Ν.Δ., καθώς υποστήριξε πως είναι «γελοιότητα» το να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης λίγο καιρό πριν στηθούν οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση.

«Έχουμε πει ότι πρόκειται για γελοιότητα τώρα αυτές οι προτάσεις δυσπιστίας λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, γιατί εκλογές Μάρτη, Μάη, άντε Σεπτέμβρη θα έχουμε έτσι κι αλλιώς. Δεν έχει κανένα νόημα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κουτσούμπας.

 

Όχι σε Τσίπρα – Ζάεφ

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε πως το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει όταν έρθει στην ελληνική Βουλή και υπογράμμισε πως «το ζήτημα είναι ότι η δική μας άποψη, η καθαρή τοποθέτησή μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γίνεται για τον κύριο λόγο ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο και προϋπόθεση της συμφωνίας. Έτσι ρητά αναφέρεται στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ με το άρθρο 2. Κι όλα τα διαδικαστικά τερτίπια που ακούγονται αυτές τις μέρες δεν αλλάζουν την ουσία αυτή».

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «ελλοχεύουν πάρα πολύ μεγάλοι κίνδυνοι κατά την άποψή μας – αλλά όχι μόνο τη δική μας –, κίνδυνοι πολεμικών εμπλοκών στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, και όλη η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, η Μαύρη θάλασσα είναι “καζάνι που βράζει”, η Ελλάδα έχει γίνει – ελέω κ. Τσίπρα, ελέω ΣΥΡΙΖΑ – απέραντη στρατιωτική αμερικανική ΝΑΤΟϊκή βάση και η συμφωνία των Πρεσπών, που είναι επί τάπητος, γίνεται μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, στην ιμπεριαλιστική στρούγκα, με υπαρκτά – για μελλοντική αξιοποίηση – τα σπέρματα του αλυτρωτισμού ένθεν κακείθεν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49