search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Τρόμος: Η Κίνα κατασκεύασε τη δική της «μητέρα όλων των βομβών» (Video)

10.01.2019 18:46
Τρόμος: Η Κίνα κατασκεύασε τη δική της «μητέρα όλων των βομβών» (Video) - Media

 

Μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, τώρα πια και η Κίνα έχει στα χέρια της ένα συμβατικό όπλο απόλυτης καταστροφής, μια «μητέρα όλων των βομβών», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται από τα αρχικά του αμερικανικού «τέρατος» (ΜΟΑΒ, δηλαδή Massive Ordnance Air Blast).

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η εταιρεία οπλικών συστημάτων Norinco δοκίμασε μια τερατώδη βόμβα πριν από περίπου ένα μήνα και τα αποτελέσματά της είναι τρομακτικά.

Στο βίντεο η βόμβα φαίνεται να ρίχνεται από στρατηγικό βομβαρδιστικό H-6K (το οποίο είναι σχεδιασμένο για πυρηνικά όπλα) και αυτό που ακολουθεί είναι σκηνή από κόλαση, καθώς μια τεράστια μπάλα φωτιάς καλύπτει τα πάντα.

 

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το όπλο, ειδικοί που ανέλυσαν το βίντεο εκτιμούν ότι η βόμβα έχει μήκος περίπου έξι μέτρα και ισχύ ανάλογη με την αμερικανική ΜΟΑΒ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η βόμβα ανήκει στην κατηγορία των «fuel explosives», ένα είδος όπλου που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς προκαλεί φρικτά τραύματα.

Τα όπλα αυτά λίγο πριν εκραγούν εκτινάσσουν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υλικού στα κτίρια, το οποίο με την έκρηξη παίρνει φωτιά και προκαλεί τεράστιο κύμα πίεσης.

Οι ίδιοι ειδικοί εκτιμούν ότι η βόμβα αυτή μπορεί να… εξαϋλώσει θωρακισμένες βάσεις και καταφύγια και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τις βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40