10/08/2020 21:07:57

Επίσκεψη της Μέρκελ στη Γερμανική Σχολή (Photos)

Επίσκεψη της Μέρκελ στη Γερμανική Σχολή (Photos) - Media

 

Σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διαδοχικές συναντήσεις πολιτικού χαρακτήρα η κυρία Μέρκελ έγινε δεκτή στο σχολικό συγκρότημα από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γερμανικής Σχολής.

Την παράσταση πάντως έκλεψε η... επιτροπή υποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελούμενος από τα νήπια του σχολείου, τα οποία την περίμεναν καρτερικά έως και 30 λεπτά πριν την άφιξη της σε τέλεια παράταξη!

Αφού είχε έναν σύντομο διάλογο με καθηγητές και μαθητές στους διαδρόμους της Γετμανικης Σχολής η κυρία Μέρκελ κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο όπου συζήτησε με μαθητές της Γ' Λυκείου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οικονομία αλλά και τους κινδύνους του εθνικισμού και του λαϊκισμού με τους οποίους έχουν τεθεί αντιμέτωποι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί, ιδίως τα τελευταία χρόνια.Μάλιστα, στο πάνελ των εννέα μαθητών που είχε στηθεί στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής συμμετείχαν και δυο μαθητές που ξεχώρισαν σε ντιμπέιτ που διοργανώνει η ΕΡΤ στην Παλιά Βουλή.

Ο λόγος για τους Θεοδώρα Σφακιανάκη και Άγγελος Πέτροβας οι οποίοι αναδείχθηκαν πρώτοι στη διαδικασία μεταξύ δεκάδων συνομηλίκων τους από πολλά σχολεία της χώρας.Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο της στο αμφιθέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών η κυρία Μέρκελ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην εξέλιξη της συζήτησης η Γερμανίδα καγκελάριος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων τόσο από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πάνελ όσο και από το κοινό, το οποίο αποτελείται από μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του λυκείου.

Εξάλλου, πολλές από τις ερωτήσεις των μαθητών αφορούσαν στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές της γείτονος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.