search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:03
MENU CLOSE

Τα μαρτύρια της πιο «άσχημης» τίγρη του κόσμου (Photos)

11.01.2019 13:03
Τα μαρτύρια της πιο «άσχημης» τίγρη του κόσμου (Photos) - Media

 

Αυτή η σπάνια άσπρη τίγρης – που ονομάστηκε σκληρά η «πιο άσχημη» μεγάλη γάτα στον κόσμο – εκτρέφονταν από διακινητή ζώων που ήθελε να αισχροκερδίσει εις βάρος της.

Η τίγρης που ονομάζεται Kenny, έχει ένα παραμορφωμένο πρόσωπο που οι λανθασμένες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκε από το σύνδρομο Down.

Οι γονείς του ήταν αδέλφια και όλα τα μικρά τους, εκτός από τον Kenny και τον αδελφό του Willie, ο οποίος είναι αλλήθωρος, ήταν πρόωρα ή πέθαναν κατά τη γέννηση.

Ο κτηνοτρόφος ισχυρίστηκε ότι το πρόσωπο του Kenny παραμορφώθηκε επειδή τυο ζώο συνέχιζε να συνθλίβει το πρόσωπό του σε έναν τοίχο και είπε ότι δεν το σκότωσε κατά τη γέννησή του επειδή ο γιος του είπε ότι ήταν «πολύ χαριτωμένος».

Οι διακινητές θα μπορούσαν να κερδίσουν μέχρι και 33.000 ευρώ για μια λευκή τίγρη, αλλά η τιμή φτάνει τώρα περίπου τα 4.400 ευρώ.

Αλλά η παραμόρφωση στο πρόσωπο του Kenny σήμαινε ότι δεν είχε καμία πιθανότητα να πωληθεί σε κάποιον που θέλει μια σπάνια τίγρη ως κατοικίδιο ζώο.

Ο Kenny γεννήθηκε σε αγρόκτημα στο Αρκάνσας το 1998 και έζησε εκεί μέσα στη βρωμιά. Διασώθηκε το 2000, όταν ο εκτροφέας ζήτησε από το καταφύγιο άγριας ζωής του ποταμού Turpentine Creek στο Eureka Springs, να πάρει εκείνον, τον αδελφό του Willie, τη μαμά του Loretta και τον μπαμπά του Conway. Οι τίγρεις ήταν σε βρώμικα κλουβιά γεμάτα με τα περιττώματα και απομεινάρια νεκρών κοτόπουλων.

Ο εκτροφέας ζήτησε 8.600 ευρώ υποστηρίζοντας ότι οι παραμορφώσεις τους θα προσελκύσουν τους επισκέπτες και θα ενισχύσουν τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Αλλά συμφώνησε να τους δώσει δωρεάν αφού το καταφύγιο αρνήθηκε να πληρώσει.

Το προσωπικό σοκαρίστηκε από την εμφάνιση του Kenny, ειδικά με το πρόσωπό του.

Ήταν ξεκάθαρο ότι η εμφάνιση του Kenny οφειλόταν στην αναπαραγωγή.

Η επιμελήτρια ζώων McCormack ανέφερε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν ότι ο Kenny είχε σύνδρομο Down, αλλά φαίνεται να είναι διανοητικά φυσιολογικός.

«Ένιωθε όπως και οι άλλες τίγρεις, αγαπούσε τα χάδια, είχε ένα αγαπημένο παιχνίδι … έτρεχε στο περιβάλλον του, έτρωγε γρασίδι, και έμοιαζε κάπως χαζούλης».

Ο Kenny χαρακτηρίστηκε σκληρά ως «η πιο άσχημη τίγρη του κόσμου», με τους ανθρώπους να λένε ότι έμοιαζε περισσότερο με ένα σκυλί παρά με μια γάτα. Το καταφύγιο του προσέφερε μεγάλη αγάπη.

Η ζωή του Kenny ήταν σύντομη, δυστυχώς.

Πέθανε το 2008 σε ηλικία 10 ετών από μελάνωμα που εμφανίστηκε στο μάτι του.

Οι τίγρεις στην αιχμαλωσία μπορούν να ζήσουν για περισσότερα από 20 χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15