search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Συρία: 25.000 άνθρωποι μέσα σε ένα εξάμηνο, έσπευσαν μακριά από τις οβίδες

11.01.2019 18:54
Συρία: 25.000 άνθρωποι μέσα σε ένα εξάμηνο, έσπευσαν μακριά από τις οβίδες - Media

 

Προκειμένου να αποφύγουν τα πυρά του πολέμου, περίπου 25.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν σε διάστημα έξι μηνών και να αναζήτησαν καταφύγιο σε καταυλισμούς ή σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) «ανησυχεί έντονα για τις αναφορές για αύξηση των θυμάτων αμάχων – συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών – και για τον μαζικό εκτοπισμό άμαχου πληθυσμού στον θύλακα Χαζίνε», ύστατο προπύργιο του ΙΚ στην ανατολική επαρχία Ντεϊρ Εζόρ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, συγκρούσεις και αεροπορικές επιδρομές στη επαρχία έχουν εξαναγκάσει περίπου 25.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταυλισμούς ή σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις, αφού έχουν περάσει σε αρκετές περιπτώσεις νύχτες στην έρημο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς νερό ή φαγητό, σύμφωνα με την UNHCR, ενώ επισημαίνεται ότι περίπου 2.000 πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή που πλήττεται από τις συγκρούσεις γύρω από τον Χαζίνε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10