16/09/2019 08:26:32

Συρία: 25.000 άνθρωποι μέσα σε ένα εξάμηνο, έσπευσαν μακριά από τις οβίδες

Συρία: 25.000 άνθρωποι μέσα σε ένα εξάμηνο, έσπευσαν μακριά από τις οβίδες - Media

 

Προκειμένου να αποφύγουν τα πυρά του πολέμου, περίπου 25.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν σε διάστημα έξι μηνών και να αναζήτησαν καταφύγιο σε καταυλισμούς ή σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) «ανησυχεί έντονα για τις αναφορές για αύξηση των θυμάτων αμάχων – συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών – και για τον μαζικό εκτοπισμό άμαχου πληθυσμού στον θύλακα Χαζίνε», ύστατο προπύργιο του ΙΚ στην ανατολική επαρχία Ντεϊρ Εζόρ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, συγκρούσεις και αεροπορικές επιδρομές στη επαρχία έχουν εξαναγκάσει περίπου 25.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταυλισμούς ή σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις, αφού έχουν περάσει σε αρκετές περιπτώσεις νύχτες στην έρημο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς νερό ή φαγητό, σύμφωνα με την UNHCR, ενώ επισημαίνεται ότι περίπου 2.000 πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή που πλήττεται από τις συγκρούσεις γύρω από τον Χαζίνε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.