search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:30
MENU CLOSE

Μετά την υποχώρηση Καμμένου πέφτουν οι τόνοι μέχρι νεωτέρας

11.01.2019 19:44
Το «συναινετικό διαζύγιο» ζυγίζει το Μαξίμου ύστερα από την υποχώρηση Καμμένου - Media

 

Με την αναδίπλωση Καμμένου και τη συμμόρφωση στην «παραίνεση» Τσίπρα να μην άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, λήγει προς το παρόν το ενδοκυβερνητικό θρίλερ. Πλέον το Μαξίμου εξετάζει τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι παραμένει η εκκρεμότητα του να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αν και πότε θα αποχωρήσει από το υπουργείο και την κυβέρνηση. Η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στα Σκόπια – για την οποία νωρίτερα ο Τσίπρας συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία – εκ των πραγμάτων δεν αφήνει περιθώρια παραμονής του στην κυβέρνηση καθώς αυτό θα σήμαινε και στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν και υπάρχουν απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ που προκρίνουν την άμεση ρήξη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι είναι προτιμότερο το χαμήλωμα των τόνων και η προσπάθεια να μην κοπεί τελείως το σκοινί με τον Πάνο Καμμένο. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη της Τετάρτης ήταν σαφής πως αν ο Καμμένος πει ότι αποσύρει στήριξή του από την κυβέρνηση πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης, αν μείνει στη θέση ότι δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα.

Αν κι εφόσον λοιπόν τα πράγματα οδηγούνται σε συμβιβασμό, αυτός ο συμβιβασμός (ένας ακόμη) μένει να επικυρωθεί στη συνάντηση που αναβλήθηκε και η οποία παίρνει πλέον άλλο χαρακτήρα, συναινετικού διαζυγίου και όχι ρήξης – αν δεν υπάρξει κάποιο νέο απρόοπτο. Προς το παρόν από το Μαξίμου δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν πότε θα υπάρξει συνάντηση, αν δηλαδή θα γίνει άμεσα, τις επόμενες ώρες ή από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την διακοπή της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ – όπου ζήτησε αλλά δεν έλαβε το πράσινο φως να αποσύρει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από τα υπουργεία – κι ενώ είχε ήδη ακυρώσει για σήμερα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με ανάρτησή του στο twitter ύψωσε λευκή σημαία:

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή εκλήφθηκε από το επιτελείο του πρωθυπουργού ως επιστροφή του στην προηγούμενη θέση του και ως ένδειξη ότι έλαβε τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη κατά τη συνέντευξή του στο δελτίο του Οpen.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15