17/09/2019 00:12:40

Η Apple έχει το ιδανικό εργαλείο - ακουστικά για... παρακολούθηση - Διχογνωμία μεταξύ των χρηστών

Η Apple έχει το ιδανικό εργαλείο - ακουστικά για... παρακολούθηση - Διχογνωμία μεταξύ των χρηστών - Media

 

Το χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να ακούτε συνομιλίες από το διπλανό δωμάτιο. Διχογνωμία μεταξύ των χρηστών έχει προκαλέσει ένα όχι και τόσο γνωστό μέχρι χθες χαρακτηριστικό των Airpods που αρχικά σχεδιάστηκε για να διευκολύνει άτομα με προβλήματα ακοής αλλά εντέλει αποδεικνύεται... εργαλείο για υποκλοπές.

Ο λόγος για το Live Listen, όπου χρήστες στο Reddit και στο Twitter, επισημαίνουν ότι σε συνδυασμό με τα Airpods μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακούτε συνομιλίες που διεξάγονται στο διπλανό από εσάς δωμάτιο.

«Αν έχετε τα AirPods, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το "Live Listen" και να αφήσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού και να αποχωρήσετε. Από τα Airpods σας θα ακούσετε εύκολα τι συζητιέται ακόμα κι αν δεν είστε στο χώρο» επισημαίνει κάποιος στο Twitter καταλήγοντας «μπορείτε να με ευχαριστήστε αργότερα».

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Live Listen», αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει τα AirPods σας και να μπείτε στο drop down μενού του iPhone όπου και θα δείτε το σύμβολο των ακουστικών με το αντίστοιχο «on-off».

Αφού το ενεργοποιήσετε, μπορείτε μέχρι και να τροποποιήσετε την ευαισθησία του ακουστικού, ώστε να λαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο ήχο.

Στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει ευρέως στο Twitter, όταν το ελάχιστα γνωστό χαρακτηριστικό των Aipods έγινε viral, κάποιοι φαίνονται επιφυλακτικοί υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί εργαλείο κλειδί για μελλοντικούς υποκλοπείς.

«Η λειτουργία Live Listen του iPhone σε συνδυασμό με τα AirPods θα προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον» αναφέρει ένας χρήστης.

Πηγή: insider

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.