search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κλειστές, αν και εξοπλισμένες, 150 κλίνες ΜΕΘ

12.01.2019 06:35
Κορωνοϊός: Καταγγελία - Μειώνουν την αμοιβή για τις εφημερίες γιατρών πρώτης γραμμής εν μέσω πανδημίας (Έγγραφο) - Media
 
Μεγάλη έλλειψη κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέροντας ότι χθες στην λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονταν 45 διασωληνωμένοι ασθενείς.
 
«Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εμφανής. Για άλλον έναν χειμώνα με τις λοιμώξεις σε έξαρση, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ανοίξει επαρκή αριθμό κλινών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρει η Ομοσπονδία. Προσθέτει ότι σήμερα λειτουργούν 450 κλίνες ΜΕΘ και 150 είναι κλειστές αν και εξοπλισμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.
 
«Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα» και προσθέτει ότι «στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ, το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον οργανισμό, αλλά είναι κλειστή και το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ διαθέτει ΜΕΘ 5 κλινών πλήρως εξοπλισμένη είναι κλειστή».
 
Για τα προβλήματα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα οργανώνει κινητοποίηση στην Πάτρα στις 31 Ιανουαρίου, η οποία θα εκκινήσει από το Νοσοκομείο ‘Αγιος Ανδρέας Πατρών 8:30 πμ θα διέλθει από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα καταλήξει στην 6η ΥΠΕ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:57