search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:26
MENU CLOSE

Υπάρχει και η άλλη Ευρώπη

16.02.2012 15:28
Υπάρχει και η άλλη Ευρώπη - Media

Στο στενό μαρκάρισμα της Γερμανίας και των συμμάχων της εντός της ευρωζώνης θα ήταν άδικο να παραβλέπαμε και την άλλη Ευρώπη, αυτήν που μας παραστέκεται. Ας δούμε λοιπόν μερικές ενδεικτικές τοποθετήσεις Ευρωπαίων που εννοούν αλλιώς την Ευρωπαϊκή Ένωση:

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Στο στενό μαρκάρισμα της Γερμανίας και των συμμάχων της εντός της ευρωζώνης θα ήταν άδικο να παραβλέπαμε και την άλλη Ευρώπη, αυτήν που μας παραστέκεται. Ας δούμε λοιπόν μερικές ενδεικτικές τοποθετήσεις Ευρωπαίων που εννοούν αλλιώς την Ευρωπαϊκή Ένωση:

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων:

«Οι Γερμανοί που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν τι λεηλάτησαν από τη χώρα στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».

«Αυτό που με ενοχλεί στην ιστορία δεν είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα ήταν διεφθαρμένη, αλλά ποιος ήταν διεφθαρμένος. Ποιές γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις συμμετείχαν; Σε ποιόν πουλήσαμε όπλα; Ακόμη και τώρα συνεχίζουν γερμανικές και γαλλικές εταιρίες τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επομένως εμπλεκόμαστε κι εμείς σε αυτό»

 

Χάνες Σβόμποντα, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής:

«Η τρόικα ζητά πράγματα, τα οποία σίγουρα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού»

 

Ρεμπέκα Χαρμς, επικεφαλής των Πρασίνων:

«Βίαιο πακέτο λιτότητας που προέρχεται από την Ευρώπη ή υπαγορεύεται από το Παρίσι και το Βερολίνο, εντελώς απαράδεκτο».

 

Χέλμουτ Σμιτ, πρώην γερμανός καγκελάριος:

«Να πάρει ο διάολος του ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»

«Εξυπνότερο θα ήταν να μη βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατ. να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα».

 

Σίγκμαρ Γκάμπριελ,  πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών:

«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, λόγω των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση υπό πίεση»

«…ο επίτροπος θα εκλαμβανόταν ως δύναμη κατοχής».

 

Νigel Farage, Βρετανός πολιτικός:

«Απαράδεκτο η κοιτίδα της Δημοκρατίας να έχει μετατραπεί σε αποικία»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:25