28/02/2020 05:46:18

Νέα «καρφιά» Αντώναρου με αφορμή τους εκβιασμούς: Δεν επιτρέπεται να απειλείται η ελευθερία της γνώμης

«Δηλητήριο» Αντώναρου κατά κυβέρνησης για το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού: Είχαν πει, ή όχι, ότι δεν θα ξανασυμβεί;  - Media

 

«Είναι θλιβερό ότι καποιοι ακραίοι, βλέποντας ότι χάνουν την πολιτική μάχη στην οποία επένδυσαν, ενθαρρύνουν οπαδούς τους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές και άλλα δημόσια πρόσωπα» σχολιάζει ο Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στις προσπάθειες εκφοβισμού από στελέχη της ΝΔ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Από χτες το βράδυ στελέχη της ΝΔ καλούν σε μαζική αποστολή απειλητικών και εκφοβιστικών μηνυμάτων σε βουλευτές των ΑΝΕΛ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, αναφέρει: 

«Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται. Όποιος επιδιώκει να επιβάλει τις απόψεις του σε οποιονδήποτε πολίτη είτε με απειλές είτε με εκφοβισμό βρίσκεται ασφαλώς έξω από τα πλαίσια λειτουργίας της συνταγματικής τάξης και, κατα την απόψη μου, παραβαίνει τις διαταξεις του ποινικού νόμου.

Είναι θλιβερό ότι καποιοι ακραίοι, βλέποντας ότι χάνουν την πολιτική μάχη στην οποία επένδυσαν, ενθαρρύνουν οπαδούς τους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές και άλλα δημόσια πρόσωπα. Δεν ομιλώ θεωρητικά.

Εχουν περιελθει στα χερια μου τέτοια μηνυματα τα οποία θα κρίνω εγώ αν και πότε θα δημοσιοποιήσω. Και προειδοποιώ τους επώνυμους εκβιαστές ότι φέρουν ακεραια την ευθύνη γι ό,τι ενδεχομένως συμβει στους παραλήπτες των απειλών τους.

Οπως ακέραια ευθύνη ως ηθικοί αυτουργοί φέρουν κι οι ακροδεξιοί καθοδηγητες τους στο πολιτικό πσρασκήνιο που πρώτοι αυτοί εισήγαγαν στη χώρα τη μέθοδο του δικαστικού κσι νομικού εκβιασμού πολιτικών αντιπάλων τους και ακέραιων δικαστικών όταν βρέθηκαν με τη πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε συνεχψς παρόντες και δεν θα τους επιτρέψουμε να φέρουν στα ακροδεξιά μέτρα τους τη δημοκρατία που χτίσαμε στη μεταπολίτευση». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.