search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15
MENU CLOSE

Ο Καρατζαφέρης απαγγέλλει… Καρυωτάκη

17.02.2012 16:26
Ο Καρατζαφέρης απαγγέλλει... Καρυωτάκη - Media

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… Ήθελε δόξες και μεγαλεία ο Γιώργος Καρατζα­φέρης: συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασί­ας και άποψη για τα μέτρα.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… Ήθελε δόξες και μεγαλεία ο Γιώργος Καρατζα­φέρης: συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασί­ας και άποψη για τα μέτρα. Ήθελε υπουργούς στην κυβέρνηση, βόλτες στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητήσεις με την τρόικα. Τελικά βρίσκε­ται χωρίς τους υπουργούς του, τον Μάκη Βορίδη και τον κουμπάρο του Άδωνι Γεωργιάδη, με βουλευτές έτοιμους να δραπετεύσουν και με ένα κόμμα υπό διάλυση.

Οι απόψεις για το μέλλον του Γ. Καρατζαφέρη διίστανται. Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι εφτάψυχος και θα αναγεννηθεί από τις στά­χτες του, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι το κόμμα του έσβησε όπως εμφανίστηκε. Εντελώς ξαφνικά.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και ο γνωστός… γλωσσοπλάστης και ακροβάτης πολιτικός καλείται να πληρώσει τα λάθη του. Και είναι τέτοιο το σοκ που έχει υποστεί, ώστε για πρώτη φορά δεν βρίσκει παροιμία, γνωμικό ή… ποίημα που να περιγράφει την κατάστασή του. Σύμφωνα με κάποιους… κακεντρεχείς, μετά τον Καβάφη ίσως έχει έλθει η στιγμή να απαγγείλει… Καρυωτάκη! Και ο νοών νοείτω…

Από ένα λαϊκό ακροδεξιό κόμμα με ρατσι­στικές απόψεις για τους μετανάστες και τους ομοφυλόφιλους ο Γ. Καρατζαφέρης θέλησε να μεταμορφώσει τον ΛΑΟΣ σε κόμμα εξουσίας. Έριξε νερό στο κρασί του και προσπάθησε να γίνει… σώφρων και κυβερνητικός.

Μόνο που τότε άρχισε να βλέπει και τις δη­μοσκοπήσεις να κατρακυλούν και από διψή­φια τα νούμερα του ΛΑΟΣ να γίνονται επικίν­δυνα… μονοψήφια βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την είσοδό του στη Βουλή. Έτσι αποφά­σισε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξει τη ρότα που είχε πάρει το κόμμα του, μπας και καταφέρει στις επόμενες εκλογές και ξανα­μπεί στη Βουλή.

Μόνο που η τελευταία του κωλοτούμπα ήταν άγαρμπη. Από ένθερμος οπαδός και συμμέτο­χος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ξαφνικά εμ­φανίστηκε λάβρος εναντίον του νέου μνημονί­ου δηλώνοντας ότι θα το καταψηφίσει. Όμως το βράδυ της περασμένης Κυριακής αναγκάστηκε τελικά να φύγει από τη Βουλή, διότι, εκτός από τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη που είχαν δηλώ­σει ότι θα υπερψήφιζαν τη δανειακή σύμβαση, προβληματισμένος είχε δηλώσει και ο Θ. Πλεύρης. Έτσι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτίμησε να ανοίξει την πόρτα της αποχής από τη Βουλή πα­ρά να μετρήσει μια ακόμα απώλεια.

Η αντιπαράθεση που ακολούθησε με τα δυο στελέχη του κόμματός του που μετέχουν στην κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη. Όπως αναμε­νόμενο είναι ότι και οι Βορίδης και Γεωργιάδης σύντομα θα βρεθούν κάτω από άλλη πολιτι­κή στέγη, αν όχι στους κόλπους ενός μεγάλου κόμματος, όπως η Ν.Δ.

Όσο για τον Καρατζαφέρη, αυτός βρίσκε­ται στη διαδικασία του διαλογισμού και της προσευχής. Προσεύχεται ο Καμμένος και ο Μανώλης να μην μπορέσουν να δημιουργή­σουν νέο δεξιό κόμμα με «αντιμνημονιακό» στίγμα, διότι, σε αυτήν την περίπτωση, στις εκλογές δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του. Και τότε ίσως αναγκαστεί να χτυπήσει και αυ­τός την πόρτα του Σαμαρά! Λέτε γι’ αυτό να άρχισε εσχάτως τις… γλύκες με τον πρόεδρο της Ν.Δ.;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15