search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:09
MENU CLOSE

Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση

13.01.2019 07:16
Η μεγάλη επιστροφή: Συντονιστής θεμάτων οικονομίας στο ΚΙΝΑΛ ο Ν. Χριστοδουλάκης - Media
 
Την άποψη ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές ξεκίνησε με την κρίση στις σχέσεις των κ. Τσίπρα και Καμμένου, εκφράζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
«Η υφιστάμενη κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει να παίζει με το μέλλον της χώρας, υπονομεύοντάς το κάθε μέρα που περνάει. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο για τους Έλληνες», υποστηρίζει και τονίζει ότι θα πρέπει «να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι το βελούδινο ή μη προ καιρού διαγεγραμμένο διαζύγιο με τον Π. Καμμένο δεν πρόκειται να εξαγνίσει τη συνειδητή του επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια να πηγαίνει χέρι – χέρι με τα ακροδεξιά στοιχεία των ΑΝΕΛ. Πριν, λοιπόν, επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τη σκηνοθετημένη ρήξη ως μέσο «προοδευτικής εξυγίανσης» να έχουν στο μυαλό τους ότι «όταν το βράδυ “κοιμάσαι” με τον Καμμένο, το πρωί δεν ξυπνάς σοσιαλδημοκράτης».
 
Ο γραμματέας της Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία δεν τίθεται καν θέμα ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συμπληρώνει ότι ακόμα κι εάν βρει ο κ. Τσίπρας 151 βουλευτές «στη λογική “έλα εσύ από εδώ και εσύ από εκεί” και όχι κομματικά συντεταγμένα, αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία τύπου “ρεφενέ” σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εθνικών εκλογών».
 
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επαναλαμβάνει με έμφαση ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ για τη θετική διάθεση που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι «έχει θέσει ως προϋπόθεση για τυχόν θετική στάση στο θέμα αυτό την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις θα ληφθούν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας για το θέμα αυτό».
 
Για τη στασιμότητα του Κινήματος Αλλαγής, που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Χριστοδουλάκης απαντά: « Τις πραγματικές δημοσκοπήσεις τις κάνουμε έξω στην κοινωνία», ενώ τονίζει ότι το Σχέδιο Ελλάδα, είναι ο μοναδικός εγγυητής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση με έμφαση στην κοινωνική συνοχή. «Στο κάλεσμά μας για συμπόρευση οι Έλληνες θα απαντήσουν στο δίλημμα: ή Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση την επόμενη μέρα των εκλογών και να γίνουμε ο καταλύτης των εξελίξεων», υπογραμμίζει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:09