search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49
MENU CLOSE

Τα «μαγικά» για να… κόψετε το λόξιγκα

13.01.2019 07:30
Τα «μαγικά» για να... κόψετε το λόξιγκα - Media
 
Ο λόξιγκας είναι πολύ συνηθισμένος και οφείλεται στην ακούσια σύσπαση του διαφράγματος, του μυός που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή κοιλότητα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπνοή.
 
Στο 80% των περιπτώσεων συσπάται η αριστερή μεριά του διαφράγματος.
 
Η επιστήμη λέει ότι ο τρόπος για να διακόψουμε τον κύκλο του λόξιγκα, είναι η υπερδιέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου ή η παρέμβαση στην αναπνοή για να αυξήσουμε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.
 
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορους πρακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν το λόξιγκα.
 
Δείτε ποιοι είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο αποτελεσματικοί:
 
– Κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε, για να αναγκάσετε το σώμα να αποβάλλει το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Αν το παρακάνετε ωστόσο και νιώσετε ζάλη, σταματήστε επιτόπου.
 
– Εκπνεύστε και στη συνέχεια εισπνεύστε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα και θα μεταφραστεί από τον εγκέφαλο ως σημάδι πνιγμού, κάνοντάς τον ενστικτωδώς να πάρει βαθύτερες αναπνοές. Αυτές οι αναπνοές θα σταματήσουν τους σπασμούς του διαφράγματος.
 
– Πιείτε ένα ποτήρι παγνωμένο νερό γρήγορα κρατώντας την αναπνοή σας.
 
– Ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει!
 
Πηγή: onmed.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48