07/08/2020 04:06:35

Χιονοστιβάδα-«τέρας» στα Καλάβρυτα - Κατέρρευσαν πάνω από 1 εκατ. τόνοι χιονιού!

Χιονοστιβάδα-«τέρας» στα Καλάβρυτα - Κατέρρευσαν πάνω από 1 εκατ. τόνοι χιονιού! - Media

 

Πλάτος μεγαλύτερο από 50 μέτρα είχε η χιονοστιβάδα που σημειώθηκε το Σάββατο στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ μετακινήθηκαν 1.000.000 τόνοι χιονιού.

Σε ανακοίνωσή του το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων σημειώνει επίσης ότι η ζημιά που προκλήθηκε σε αναβατήρα είναι μεγάλη και θα χρειαστούν δύο μήνες για την επισκευή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα.

Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερών. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.