21/02/2020 09:41:30

Οι έξι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα (Photo)

Οι έξι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα (Photo) - Media

 

Την ψήφο έξι βουλευτών από διαφορετικές κομματικές παρατάξεις για στήριξή του στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα με τους «πρόθυμους βουλευτές» φαίνεται να συμπληρώνεται από τους τέσσερις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δηλαδή τον Βασίλη Κόκκαλη, την Έλενα Κουντουρά, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον ανεξάρτητο αλλά συνεργαζόμενο Κώστα Ζουράρι, ενώ υπέρ του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ταχθούν και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Βέβαια, όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, δε θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση, αν η ψήφος εμπιστοσύνης φτάσει πέραν των 151 ψήφων. 

Σήμερα Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Διάσκεψη των Προέδρων θα εισηγηθεί την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Τρίτη, αργά το μεσημέρι με ορίζοντα ολοκλήρωσης την Τετάρτη το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. 

Με σημερινή της δήλωση η Έλενα Κουντουρά ξεκαθάρισε ότι «στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της». 

Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση 

Κώστας Ζουράρις (Βουλευτής - Συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ) 

Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ)

Βασίλης Κόκκαλης (Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ)

Έλενα Κουντουρά (Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ)

Σπύρος Δανέλλης (Βουλευτής Το Ποτάμι)

Κατερίνα Παπακώστα (Ανεξάρτητη Βουλευτής)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.